x close

Incendiu de proporţii în Vâlcea. O pădure de stejari arde pe o suprafaţă de şapte hectare

de S.T.    |    03 Apr 2019   •   23:03
Incendiu de proporţii în Vâlcea. O pădure de stejari arde pe o suprafaţă de şapte hectare

Un elicopter va sosi joi dimineaţa la Brezoi pentru a interveni la stingerea incendiului ce a izbucnit marţi seara într-o pădure de stejari din apropierea oraşului Brezoi, la câteva zeci de kilometri distanţă de focarul de la Malaia, au anunţat, miercuri, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea.

Potrivit acestora, focul, înteţit şi de vânt, s-a extins în ultimele 24 de ore, în prezent, suprafaţa afectată fiind de peste 7 hectare.

"În cursul acestei după-amieze au fost suplimentate forţele de intervenţie cu 41 de pompieri şi 33 de membri ai SVSU Brezoi şi ai Ocolului Silvic privat Cozia Negoiu, care se ocupă de administrarea acestui fond forestier. Incendiul s-a extins pe zone aproape inaccesibile (versanţi de stâncă abrupţi, cu înclinaţie mai mare de 80 de grade, pe care se află vegetaţie cu grad mare de uscăciune), favorizat de viteza mare a vântului din zonă. Suprafaţa afectată este de aproximativ 7-8 hectare, dar este greu de estimat, întrucât vântul împrăştie fumul pe distanţe mari", a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Cătălin Popescu.

Marţi seara, un incendiu violent a izbucnit într-o pădure de stejari din oraşul Brezoi, iniţial pe o suprafaţă de aproximativ un hectar, pentru stingerea lui intervenind 10 angajaţi ai ocolului silvic şi un echipaj de pompieri.

Acesta este cel de-al doilea incendiu de pădure din judeţul Vâlcea din ultimele două săptămâni.

Sursă: Agerpres

Citeşte mai multe despre:

incendiu Valcea padure
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati