Antena 3 CNN Actualitate Locale Incendiu la o fabrică de produse chimice din Iaşi. Pericol de explozie | Autorităţile au emis mesaj Ro-Alert

Incendiu la o fabrică de produse chimice din Iaşi. Pericol de explozie | Autorităţile au emis mesaj Ro-Alert

O fabrică de produse chimice din Iaşi a luat foc. Locuitorii au primit mesaje Ro-Alert prin care au fost sfătuiţi să rămână în locuinţe şi să nu deschidă ferestrele din cauza degajărilor mari de fum toxic.

de Alex Judeu    |    02 Apr 2024   •   07:41

Este vorba despre cea mai mare companie din România în ceea ce priveşte cercetarea, dezvoltarea şi producţia de substanţe chimice organice şi anorganice de înaltă puritate.

Un incendiu într-un astfel de loc a reprezentat un real pericol pentru locuitorii din zonă şi pentru mediu, iar asta nu doar din cauza degajărilor mari de fum toxic, ci şi pentru că a existat la un moment dat pericolul unei explozii de proporţii.

După izbucnirea incendiului, circulaţia a fost oprită pe o rază de 500 de metri în jurul clădirii care a luat foc, din cauza emanaţiilor de substanţe toxice.

De asemenea, a fost emis şi un mesaj Ro-Alert, în care locuitorii din zonă au fost atenţionaţi să rămână în case şi să închidă geamurile.

Intervenţia pentru pompieri a fost una destul de dificilă, aceştia fiind nevoiţi să se spele în curtea companiei de fumul toxic şi să facă cu schimbul la stingerea incendiului.

Din fericire, până la acest moment, nu sunt informaţii că ar exista victime.

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close