Antena 3 CNN Actualitate Locale Incendiu la o școală din Botoșani. O lampă de iluminat dintr-o toaletă a luat foc

Incendiu la o școală din Botoșani. O lampă de iluminat dintr-o toaletă a luat foc

Un incendiu a izbucnit în această dimineață la Școala generală nr.14. Toți elevii au fost evacuați. Focul ar fi izbucnit de la un proiector aflat sub tensiune.

Incendiu la o școală din Botoșani. O lampă de iluminat dintr-o toaletă a luat foc
Sursa foto: Facebook/ IGSU
de Mia Lungu    |    Cătălin Onofrei    |    14 Noi 2022   •   11:39

O lampă de iluminat dint-un grup sanitar, situat la etajul I al Școlii Generale nr. 14 din municipiul Botoșani, a luat foc, în urmă cu puțin timp. Alarma a fost dată de o îngrijitoare care a simțit miros de fum. Imediat, cei peste 600 de elevi au fost evacuați de către cadrele didactice.

În urma apelului la 112, la fața locului s-au deplasat, în cel mai mai scurt timp, patru echipaje din cadrul Detașamentului de Botoșani, cu patru autospeciale de intervenție cu apă și spumă, precum și două ambulanțe SAJ.

Aceștia au constatat că ardea o lampă de iluminat dint-un grup sanitar, cu degajări mari de fum. Incendiul a fost lichidat.

Cel mai probabil, evenimentul s-a produs din cauza unui scurtcircuit. La fața locului au ajuns prefectul județului, Sorin Cornilă, inspectorul șef al ISU Botoșani și inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Botoșani.

Aceștia au dispus verificarea modului de exploatare a instalației electrice și a efectuării reviziilor tehnice periodice.

Un cadru didactic care a suferit un traumatism la glezna a primit îngrijiri medicale la fața locului de la echipajul SAJ.

Școala are autorizație de securitate la incendiu.

×
Subiecte în articol: incendiu şcoală Botoșani
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close