Antena 3 CNN Actualitate Locale Incendiu uriaş la Mănăstirea Turnu din Prahova. Zeci de pompieri s-au luptat cu flăcările

Incendiu uriaş la Mănăstirea Turnu din Prahova. Zeci de pompieri s-au luptat cu flăcările

Un incendiu de amploare a izbucnit, noaptea trecută, la Mănăstirea Turnu din localitatea Târgșoru Vechi, județul Prahova.

de Cristi Georgescu    |    06 Iun 2023   •   07:33

Potrivit informațiilor primite de la ISU Prahova, inițial incendiul a afectat clădirea de lângă biserica Mănăstirii, extinzându-se pe o suprafață estimată la aproximativ 400 mp.

Pe măsură ce flăcările se răspândeau, autoritățile au luat măsuri suplimentare și au suplimentat forțele de intervenție.

La ora 4.40, incendiul a fost localizat, însă eforturile de lichidare continuă.

Flăcările au afectat acoperișul și etajul 1 al casei parohiale, iar suprafața totală estimată avariată se situează între 600 și 800 mp.

Incendiul de la Mănăstirea Turnu, județul Prahova, a fost provocat de candele lăsate nesupravegheate. Conform ISU Prahova, au fost lasate nesupravegheate lumânări lângă o icoană aflată în afara clădirilor, în apropierea unor materiale din plastic.

Mănăstirea Turnu este aşezată pe vatra unei străvechi aşezări omeneşti ce are peste două milenii de existenţă continuă. Aici s-au descoperit ruinele unui sat dacic şi, în imediata lui apropiere, ruinele unei terme dintr-un castru roman.

Este considerată una dintre cele mai vechi mănăstiri din țară și un important centru monahal și spiritual.

×
Parteneri
A murit Daniel Barbu, fost ministru al Culturii
x close