Antena 3 CNN Actualitate Locale Incendiu de proporții și pericol de explozie, la un depozit din Târgu Mureș | Mesaj RO-Alert transmis, 100 de pompieri mobilizați: "Alertă gravă"

Incendiu de proporții și pericol de explozie, la un depozit din Târgu Mureș | Mesaj RO-Alert transmis, 100 de pompieri mobilizați: "Alertă gravă"

Un incendiu puternic a izbucnit la un depozit de echipamente electrice, autoturisme și îngrășăminte chimice din Târgu Mureș. Aproximativ 100 de pompieri au intervenit pentru stingerea focului.

de Alexandra Cojoianu    |    29 Ian 2023   •   16:36

Update 17:15 Incendiul este localizat, pompierii acționând în continuare pentru identificarea și lichidarea focarelor aprinse. Nu a fost necesară intervenția echipajelor medicale.

Știrea inițială: În depozit erau 30 de tone de NPK (N - azot, P - fosfor, K - potasiu), îngrășământ pe bază de azot, care în contact cu combustibil poate să explodeze.

Era depozitat în una din încăperi, cauzând arderea acoperișului încăperii. Din fericire pompierii au reușit să localizeze la timp mixul periculos și au scos 15 tone din cele 30 existente la fața locului, îndepărtând pericolul de explozie. 

Mai multe mașini de epocă și mobilă veche au ars complet în urma incendiului.

Aproximativ 100 de pompieri din Harghita, Sibiu, Banat, Mureș și Cluj au intervenit pentru stingerea focului.

Pentru protecția populației aflată în apropierea zonei, a fost emis mesaj de avertizare prin intermediul sistemului Ro-Alert.

Citește și: Incendiu de proporţii la Târgu Mureş! Flăcările au cuprins două case și un laborator de analize medicale

Pe parcursul intervenției hidranții din zonă n-au mai făcut față, au alimentat din zone apropiate.

"Forțe și mijloace din cadrul ISU Mureș au intervenit în municipiul Târgu Mureș, strada Mureșului în urma producerii unui incendiu la un ansamblu de depozite. Din primele informații în interior se află depozitate echipamente electrice, autoturisme și un depozit de îngrășăminte.

Incendiul se manifestă pe o suprafață de peste 1000 metri pătrați. În aceste momente se acționează pentru localizarea focarelor concomitent cu evacuarea materialelor depozitate. Intervenție în dinamică, revenim cu detalii", a transmis ISU Mureș.

De la nivelul ISU Mureș au fost alocate 7 autospeciale de stingere, o autoscară, o autospecială de descarcerare și două ambulanțe SMURD.

Totodată, în sprijin acționează și câte o autospecială de stingere de la ISU Cluj, ISU Sibiu, ISU Bistrița-Năsăud și ISU Harghita.

La fața locului sunt și două autospeciale de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență.

Până în prezent, nu au fost înregistrate victime.

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close