Antena 3 CNN Actualitate Locale Incendiu puternic la două blocuri din Chiajna. Raed Arafat: Este de analizat modul în care se fac aceste construcţii - LIVE VIDEO

Incendiu puternic la două blocuri din Chiajna. Raed Arafat: Este de analizat modul în care se fac aceste construcţii - LIVE VIDEO

Incendiu puternic la două blocuri din Chiajna. Raed Arafat: Este de analizat modul în care se fac aceste construcţii - LIVE VIDEO
23 Noi 2018   •   13:37

Un incendiu puternic a izbucnit, vineri, în Chiajna, la mansarda a două blocuri lipite și s-au extins până la etajul al treilea.

În zonă s-a degajat un nor uriaș de fum care a fost vizibil de la distanță.

La fața locului au fost trimise 20 de autospeciale de stingere. Potrivit ISU Bucureşti-Ilfov, au fost constituite şi echipe de căutare-salvare a persoanelor surprinse.

Blocurile sunt formate din parter şi trei etaje, fiind mobilizate echipe de pompieri şi pentru protecţia blocului învecinat.

Din cauza lipsei de apă intervenția decurge cu dificultate și nu sunt resurse de alimentare cu apă. Se va încerca alimentarea din Lacul Morii.

Pompierii confruntă cu probleme deoarece în zonă nu au găsit hidranţi şi nu există surse de alimentare cu apă.

„Sunt la fața locului, trei cropuri de clădire la care a luat foc și o mansardă locuibilă. Au fost verficate apartamentele, nu avem victime, speram sa rămân așa. Acum am vorbit cu purtatorul de cuvânt ISU, nu au găsit victime. Au venit reprezentanții primariei și au spus ca pun la dispoziție bazine, e nevoie de multă apă. Lacul Morii e mai paorpae decât alte zone, au vorbit la Apa Nova să crească presiunea în zonă ca să fie mai puțin timp până la alimentare. Din punctul meu de vedere nu mai e locuibil, o să mutăm probabil pe cei care stau aici”, a spus Marius Ghincea, prefect Ilfov, pentru Antena 3. 

„Mai mult de 20 mașini de pompieri cu cinci autoscări sunt la faţa locului. Trebuie evitată zona pentru că sunt multe maşini de intervenţie. O singură persoană cu atac de panică, dar nimic grav. Este de analizat modul în care se fac aceste construcţii care trebuie să aibă dotările în jurul lor. Pompierii au sesizat constant lipsa hidranţilor”, a spus Raed Arafat, secretar de stat în MAI. 

 

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close