Antena 3 Actualitate Locale Incendiu la Spitalul de Psihiatrie din Gătaia, Timiș. 41 de persoane au fost evacuate

Incendiu la Spitalul de Psihiatrie din Gătaia, Timiș. 41 de persoane au fost evacuate

de Laura Dinu    |    Andreea Borboros    |    23 Noi 2021   •   08:02
Incendiu la Spitalul de Psihiatrie din Gătaia, Timiș. 41 de persoane au fost evacuate

A fost incendiu la Spitalul de Psihiatrie din Gătaia, județul Timiș. 41 de persoane au fost evacuate, atât pacienți, cât și cadre medicale.

Un apel la 112 efectuat în jurul orei 07:40 anunța faptul că la Spitalul de Psihiatrie din Gătaia ar fi izbucnit un incendiu

Pompierii ajunși la fața locului au constatat faptul că incendiul a pornit de la o saltea, aprinsă chiar de unul dintre pacienți cu ajutorul unei brichete. 

În total, au fost evacuate 41 de persoane, atât bolnavi, cât și personal medical.

Planul roșu de intervenție a fost activat

”ISU Timiș - ora 07:17, am fost anunțați despre producerea unui incendiu într-un salon la parterul unui pavilion aparținând Spitalului de Psihiatrie Gătaia.

La nivelul județului Timiș, începând cu ora 07:20, a fost activat Planul Roșu de intervenție. 

La fața locului s-au deplasat de urgență 48 de pompieri cu 5 autospeciale de stingere, 2 autoscări mecanice, 2 autospeciale de transport personal și victime multiple, un spital mobil, 7 echipaje SMURD și 2 autospeciale de primă intervenție și comandă.

Ajunși la fața locului, incendiul nu se mai manifesta cu flacără deschisă, erau doar degajări de fum. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Din pavilion au fost evacuate 41 de persoane. Din fericire, nicio persoană nu a necesitat îngrijiri medicale.

În urma cercetărilor de la fața locului, echipajele au constatat că incendiul s-a manifestat la o saltea dintr-un salon izolator.

În acest moment, nu mai există pericole. Pompierii efectuează cercetări pentru a identifica cauza producerii incendiului”, se arată în comunicatul emis de ISU Timiș.

Pacientul se afla la izolator

”Aveam un pacient la izolator, care a cerut unui alt coleg, pe geam, o brichetă. Cu bricheta a dat foc la saltea. Nu s-a întâmplat nimic. Salteaua fiind de spumă a fumegat foarte tare, asistentele și infirmierele au scot toți pacienții și i-au mutat în pavilionul alăturat”, a povestit Diana Bucure Sas, director de îngrijire medicale, la Antena 3.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close