Antena 3 CNN Actualitate Locale Un tren în care se aflau mai bine de 100 de călători a luat foc! Oamenii au ieșit disperați pe uși

Un tren în care se aflau mai bine de 100 de călători a luat foc! Oamenii au ieșit disperați pe uși

Un tren a luat foc în timp ce se afla, miercuri, în Halta Macău, din județul Cluj.

Un tren în care se aflau mai bine de 100 de călători a luat foc! Oamenii au ieșit disperați pe uși
Sursa foto: hepta
de Bianca Timșa    |    10 Mai 2023   •   07:53

Update 09:00. Cei aproximativ 100 de călători care se aflau în trenul care a luat foc în Halta Macău, din județul Cluj, au fost preluați de alte garnituri, spun, miercuri, reprezentanții CFR Călători.

Reprezentanții CFR Călători spun că incendiul a izbucnit în jurul orei 6:00, în halta Macău, la automotorul din compunerea trenului Regio 3072 Oradea – Cluj. 

Mecanicul trenului a luat primele măsuri de siguranță în astfel de situații, a avizat imediat serviciul 112, după care acționat cu extinctoarele, eliminând efectele degajării de fum.

„Călătorii au fost coborâți din tren asistați de personalul CFR Călători și au fost preluați de trenurile în circulație. Siguranța și securitatea călătorilor și a personalului propriu nu au fost puse în pericol. Trenul a plecat cu o locomotivă de ajutor”, spun reprezentanții CFR Călători, potrivit Mediafax

Cauzele care au generat degajarea de fum vor fi stabilite de comisia de cercetare.

Știrea inițială

Potrivit ISU Cluj, pompierii din cadrul Detașamentului Huedin au intervenit în urmă cu puține momente la un incendiu care s-a manifestat la compartimentul motor al unui tren staționat în Halta din Macău.

Apelul de urgență a venit miercuri în jurul orei 06:16, iar la fața locului s-a deplasat echipajul de la Garda de Intervenție Aghireșu.

Până la sosirea pompierilor, în jur de 100 de călători s-au autoevacuat.

Niciunul dintre călători nu a solicitat îngrijiri medicale.

De asemenea, angajații CFR au reacționat cu mijloace de primă intervenție, iar pompierii au lichidat ulterior flăcările.

Cel mai probabil, incendiul a pornit de la o defecțiune la compartimentul motor, spun pompierii.

×
Subiecte în articol: tren incendiu Cluj
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close