Antena 3 CNN Actualitate Locale Incendiu uriaș într-o pădure din Vâlcea. Peste 50 de pompieri au intervenit

Incendiu uriaș într-o pădure din Vâlcea. Peste 50 de pompieri au intervenit

Incendiu uriaș într-o pădure din Vâlcea. Peste 50 de pompieri au intervenit
24 Mar 2019   •   18:35

Peste 50 de pompieri şi pădurari acţionează, duminică, pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o pădure din comuna Malaia în cursul dimineţii, suprafaţa afectată fiind de peste 12 hectare, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea.

Aceştia au precizat că incendiul s-a produs într-o zonă greu accesibilă, pentru lichidarea lui, conducerea ISU Vâlcea solicitând Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) sprijin aerian.

"Incendiul se manifestă în zona împădurită de munte, la nivelul solului, pe o suprafaţă de aproximativ 12 hectare. Intervin ISU cu 34 de militari şi 20 de persoane de la serviciul de voluntari din Malaia şi de la ocolul silvic din zonă. Accesul se face numai pedestru (aproximativ 100 de minute) şi se acţionează cu mijloace de primă intervenţie din cauza terenului accidentat. S-a solicitat sprijin aerian din partea IGSU şi aşteptăm să vedem ce răspuns vom primi, dar, cel mai probabil, mâine dimineaţă vom acţiona şi aerian pentru stingerea acestui incendiu", a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Octavian Fulger.

Incendiul a izbucnit iniţial pe circa trei hectare. Din cauza vântului puternic, s-a propagat pe alte câteva zeci de hectare. Zona în care s-a produs a fost cuprinsă de flăcări şi în urmă cu două zile, atunci focul fiind lichidat de pompieri după mai bine de cinci ore.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: incendiu Valcea pompieri padure
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close