Antena 3 CNN Actualitate Locale Incendiu de vegetație devastator, în Bacău! 15 hectare de grâu au ars

Incendiu de vegetație devastator, în Bacău! 15 hectare de grâu au ars

Incendiu de vegetație devastator. 15 hectare de grâu și 60 de hectare de miriște au ars în Bacău. Pompierii s-au chinuit peste 4 ore să stingă focul ce a pornit, cel mai probabil din cauza unor scântei de la o combină agricolă.

Incendiu de vegetație devastator, în Bacău! 15 hectare de grâu au ars
de Andreea Ştefan    |    20 Iul 2022   •   12:36

”În cursul zilei de ieri, salvatorii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Maior Constantin Ene al județului Bacău au acționat pentru lichidarea a 4 incendii de vegetație uscată.

Printre intervențiile de amploare gestionate în intervalul menționat, amintim incendiul produs la un lan de grâu din localitatea Dămienești, județul Bacău.

În urma apelului care anunța evenimentul, la locul indicat s-au deplasat de urgență 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă de la detașamentul de Pompieri Bacău intervenția a fost una dificilă.

Solul uscat și schimbarea frecventă a direcției vântului au făcut ca flăcările să se extindă cu repeziciune, acestea fiind lichidate după aproximativ 4 ore din momentul anunțării.

În urma incendiului ce a avut drept cauză probabilă scânteile mecanice de la utilajul agricol, a ars o suprafață de aproximativ 15 hectare cultură de grâu și aproximativ 60 de hectare de miriște.

În acest context, recomandăm persoanelor fizice și juridice care în această perioadă recoltează culturile agricole să manifeste multă prudență și să respecte cu strictețe toate măsurile de prevenire și stingere a incendiilor.

Aducem la cunoștință faptul că este important ca în zona recoltată să se asigure prezența personalului care să supravegheze, precum și mijloacele necesare pentru stingerea incendiilor, cum ar fi pluguri, stingătoare sau cisterne cu apă, pentru a interveni prompt în cazul unei situații de urgență”, a declarat Ema Tereș, purtătorul de cuvânt al ISU Bacău.

×
Subiecte în articol: incendiu de vegetatie Bacău
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close