Antena 3 CNN Actualitate Locale Incendiu de vegetaţie în Parcul Nicolae Romanescu din Craiova

Incendiu de vegetaţie în Parcul Nicolae Romanescu din Craiova

Un incendiu de proporții a izbucnit în această după amiază în Parcul Nicolae Romanescu din Craiova, cel mai mare parc natural din estul Europei. Pompierii spun că au fost afectate cel puțin cinci hectare de teren.

Incendiu de vegetaţie în Parcul Nicolae Romanescu din Craiova
de Claudia Popovici    |    19 Sep 2021   •   19:23

Incendiul a izbucnit în această după-amiază în apropierea Hipodromului din Craiova, care face parte din Parcul Nicolae Romanescu, cel mai mare parc natural din estul Europei. Pompierii spun că au fost afectate cel puțin cinci hectare de teren.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

„La fața locului au intervenit trei autospeciale cu apă și spuma și 20 de pompieri. Misiunea este îngreunată de vânt", a spus Florin Cocoşilă, purtător de cuvânt ISU Dolj care a dat asigurări că incendiul nu se va extinde în parc, mai ales la gradina zoologică.

Zona rămâne sub supraveghere, astfel încât să nu apară și alte focare.

„Putem doar să bănuim că este vorba despre o țigara aduncată aprinsă, dar cauza o vor stabili pompierii. Deocamdată este localizat, au intervenit foarte repede. Angajaţii noştri de la RADPP au fost cei care au dat alarma. Între timp, am închis toate animalele sălbatice în cuști ca să nu fie niciun fel de problemă. Hidranții funcționează, deci se pare că totul este sub control", a spus Lia Olguţa Vasilescu, edilul Craiovei.

×
Parteneri
Prognoza meteo 18 martie - 15 aprilie 2024
x close