Antena 3 CNN Actualitate Locale Incendiul de pădure din Oituz, stins după 10 zile. Flăcările uriaşe au izbucnit din cauza unui foc deschis

Incendiul de pădure din Oituz, stins după 10 zile. Flăcările uriaşe au izbucnit din cauza unui foc deschis

Incendiul de pădure din Oituz, județul Bacău, a fost stins marți, după 10 zile. Au ars 35 de hectare de pădure. Incendiul a izbucnit din cauza unui foc deschis.

Incendiul de pădure din Oituz, stins după 10 zile. Flăcările uriaşe au izbucnit din cauza unui foc deschis
Sursa foto: ISUJ Bacău/Facebook
de Iulia Gorgorin    |    09 Noi 2021   •   20:35

ISU Bacău a anunțat, marți seară, că incendiul din comuna Oituz a fost lichidat.

Cauza probabilă este utilizarea focului deschis în spații deschise

"Incendiul din comuna Oituz, zona Piatra Şoimului, a fost lichidat astăzi. Cauza probabilă de incendiu o constituie utilizarea focului deschis în spaţii deschise", a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, maiorul Andrei Grecu.

Incendiul a izbucnit duminică, pe 31 octombrie, iar de atunci pompierii au intervenit fără încetare pentru a stinge flăcările.

Au fost afectate 35 de hectare de pădure

"Ocolul Silvic Privat Oituz a efectuat măsurători cu ajutorul unei drone și a hărților din dotare, stabilind cu o precizie mai mare suprafață afectată de incendiu, aceasta fiind de 35 hectare.

Misiunea pentru lichidarea incendiului din comuna Oituz, zona Piatra Şoimului continuă. Astăzi, 04.11.2021, 58 de pompieri militari din cadrul a două inspectorate judeţene pentru situaţii de urgenţă Bacău şi Covasna intervin cu 15 mijloace. Alături de salvatori sunt şi 18 lucrători din cadrul Ocolului Silvic Privat Oituz cu cinci autovehicule, precum şi patru voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Oituz (SVSU Oituz) cu un autoturism", au scris reprezentanţii ISUJ Bacău, în data de 1 noiembrie, pe pagina de Facebook.

O aeronavă C-27J Spartan din dotarea Forțelor Aeriene Române, configurată pentru stingerea incendiilor, a decolat astăzi din Baza 90 Transport Aerian, pentru a acționa în sprijinul pompierilor de la ISUJ Bacău care intervin pentru lichidarea incendiului de pădure din comuna Oituz. Aeronava C-27J Spartan, configurată pentru stingerea incendiilor, poate transporta 6.000 de litri de apă (șase containere) la fiecare trecere.

Posted by ISUJ Bacău - Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Județului Bacău on Monday, 1 November 2021

UPDATE: Ocolul Silvic Privat Oituz a efectuat măsurători cu ajutorul unei drone și a hărților din dotare, stabilind cu o...

Posted by ISUJ Bacău - Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Județului Bacău on Thursday, 4 November 2021

 

×
Subiecte în articol: incendiu padure Oituz Bacău
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close