Antena 3 CNN Actualitate Locale Un an de închisoare pentru un primar dintr-o comună din Argeș, care și-a angajat ilegal tatăl la drept consilier

Un an de închisoare pentru un primar dintr-o comună din Argeș, care și-a angajat ilegal tatăl la drept consilier

Primarul comunei Berevoeşti din județul Argeș, care și-a angajat tatăl ilegal, și-a pierdut acum funcția. Ordinul de încetare a mandatului a fost semnat de prefectul de Argeş, după ce primarul fusese condamnat definitiv în primăvară, pentru că și-a angajat ilegal tatăl în funcția de consilier personal.

Un an de închisoare pentru un primar dintr-o comună din Argeș, care și-a angajat ilegal tatăl la drept consilier
Sursa foto: jurnaluldearges.ro
de Andreea Ştefan    |    Andrei Naiţă    |    23 Aug 2021   •   10:26

Procedurile birocratice au făcut ca ordinul de încetare a mandatului să fie întârziat atât de mult. Abia la finalul săptămânii trecute a fost semnat de prefectul de Argeș.

La începutul acestui an, magistrații Judecătoriei Câmpulung l-au condamnat pe primarul Bogdan Proca la un an de închisoare, pentru conflict de interese, la care se adaugă pedeapsa de interzicere de a mai fi ales într-o funcție publică, pe o perioadă de 3 ani.

Ulterior, instanța a decis amânatrea aplicării pedepsei de închisoare pe un termen de supraveghere de doi ani.

Iniția, Bogdan Proca a atacat sentința la Curtea de Apel Pitești, dar în scurt timp a renunțat la apel, sentința devenind definitivă.

Acum el are posibilitatea să atace în instanță ordinul de încetare a mandatului.

Primarul și tatăl său s-au succedat la conducerea Primăriei Berevoești.

Când Bogdan Proca a câștigat alegerile, l-a angajat pe tatăl său, adică pe fostul primar, în funcția de consilier, după ce, în trecut, și el fusese angajat de tatăl său pe aceeași funcție.

×
Subiecte în articol: primar
Parteneri
Top trei cele mai invidioase zodii, cu Mihai Voropchievici
x close