Antena 3 CNN Actualitate Locale Incident aviatic la Timişoara. Un avion a lovit doi stâlpi de iluminat

Incident aviatic la Timişoara. Un avion a lovit doi stâlpi de iluminat

Incident aviatic la Timişoara. Un avion a lovit doi stâlpi de iluminat
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
de M.Z.    |    17 Oct 2016   •   23:26

Un avion de marfă, pilotat de un echipaj din Belarus, a lovit, luni seara, cu una din aripi, doi stâlpi de iluminat aflaţi lângă platforma de staţionare a aeronavei, pe Aeroportul din Timişoara, pilotul şi copilotul fiind testaţi cu aparatul de alcooltest.

Directorul Aeroportului Internaţional "Traian Vuia" din Timişoara, Dan Idolu, a declarat că este vorba despre un avion Antonov An-26, care urma să îmbarce marfă.

"În procedurile de rulare pe platforma de staţionare aeronave, avionul a lovit cu aripa dreaptă doi stâlpi din zona adiacentă platformei. Avionul a fost uşor avariat. Aeronava era destinată transportului de mărfuri şi se afla pe o poziţie în care urma să îmbarce marfă. Pilotul şi copilotul au fost testaţi cu aparatul alcooltest şi nu au avut probleme", a spus Idolu.

Potrivit directorului Aeroportului din Timişoara, traficul aerian nu a fost afectat.

Marţi, o echipă tehnică din partea companiei care deţine avionul de marfă va merge la Timişoara pentru a pune aeronava în funcţiune. De asemenea, incidentul va fi cercetat de Centrul de Investigaţii Aeronautice din Bucureşti.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Timisoara avion incident aviatic
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close