Antena 3 CNN Actualitate Locale Incident grav la Galaţi: Un poliţist de la Rutieră a fost lovit cu o piatră în cap de un suporter

Incident grav la Galaţi: Un poliţist de la Rutieră a fost lovit cu o piatră în cap de un suporter

Incident violent joi seară, la Galați, înaintea meciului dintre Oțelul și Dinamo București. Un polițist rutier a fost rănit de un suporter din galeria Oţelului. Agentul a fost transportat la spital cu leziuni la cap.

Incident grav la Galaţi: Un poliţist de la Rutieră a fost lovit cu o piatră în cap de un suporter
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Mai 2023   •   12:06

Un polițist de la rutieră care dirija circulația, înainte de meciul Oțelul-Dinamo de ieri, a fost lovit la cap de un suporter de la Oţelul.

Incidentul a avut loc în trafic, la intersecția străzilor Siderurgiștilor și Brăilei, unde, un microbuz plin cu suporteri de la Dinamo a oprit, ocupanții acestora intenționând să se intre în conflict cu câțiva suporteri ai Oțelului, care se îndreptau spre stadion.

Polițistul a intervenit pentru a aplana un eventual conflict și, în acel moment, a fost lovit în cap cu un obiect dur. Agentul de poliție este internat în spital sub supraveghere medicală.

În urma anchetei s-a stabilit că un tânăr de 19 ani, din satul Păulești, județul Prahova este cel care a aruncat cu piatra în direcția autoturismului.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de ultraj, iar tânărul a fost reținut pentru 24 de ore. Vineri, el va fi dus Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați, în vederea luării unei măsuri preventive. 

Citeşte şi: Bătaie cu pumni și picioare în fața unui bar din Timiș. Fiul unui primar, implicat în scandal

Zeci de amenzi în urma meciului de fotbal Oţelul Galaţi - Dinamo Bucureşti, de joi seară

În urma partidei de fotbal Oțelul Galați-Dinamo București, au fost date zeci de amenzi. Jandarmii au stabilit sancțiunile care i-au vizat pe suporterii care s-au agresat în jurul stadionului gălățean.

Jandarmeria Galați anunță că a aplicat sancțiuni contravenționale în valoare totală de 18.000 lei, cu ocazia desfășurării partidei de fotbal dintre Oțelul și Dinamo care a avut loc joi seara, pe Stadionul Oțelul din Galați.

Zeci de suporteri s-au luat la bătaie în stradă. Agresorii au fost duși la audieri și au fost amendați.

„În jurul orei 20:30, înaintea începerii partidei de fotbal, un grup de 26 suporteri ai echipelor Dinamo București și Petrolul Ploiești care au efectuat deplasarea la Galați, neorganizat, cu autoturisme personale, s-au provocat reciproc în zona arenei sportive, fapt ce a impus luarea măsurii conducerii acestora la Secția 2 Poliție, în vederea identificării.

19 dintre suporteri au fost sancționați pentru provocarea și participarea la scandal, în locuri publice, cât și pentru săvârșirea în public de fapte sau gesturi obscene, valoarea totală a amenzilor aplicate fiind de 18.000 lei”, a anunțat Jandarmeria Galați.

Pentru 15 suporteri a fost aplicată și sancțiunea complementară de interzicere a accesului la competiții sportive de tipul meciurilor de fotbal pentru o perioadă de un an, a precizat Jandarmeria.

În timpul incidentelor, un polițist de la Seviciul Rutier a fost rănit și a ajuns la spital după ce a fost lovit în cap cu o piatră. El dirija traficul rutier într-o intersecție aflată în apropierea stadionului și a intervenit pentru a aplana incidentul provocat de suporteri.

×
Subiecte în articol: poliţist lovit piatra suporter Galați meci
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close