Antena 3 CNN Actualitate Locale Inovaţie în domeniul Ştiinţelor Alimentare | Peste 250 de specialişti participă la o conferinţă în Cluj-Napoca

Inovaţie în domeniul Ştiinţelor Alimentare | Peste 250 de specialişti participă la o conferinţă în Cluj-Napoca

Cea de-a 21-a ediţie a Conferinţei Internaţionale Ştiinţe ale Vieţii pentru o Dezvoltare Durabilă, organizată de Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară, are loc în aceste zile la Cluj.

Inovaţie în domeniul Ştiinţelor Alimentare | Peste 250 de specialişti participă la o conferinţă în Cluj-Napoca
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Sep 2022   •   10:22

Peste 250 de participanţi din ţară şi din străinătate, invitaţi speciali, cadre didactice universitare, cercetători şi doctoranţi sunt prezenţi în aceste zile în Cluj-Napoca, unde vor face schimb de experieţe ştiinţifice, idei şi concepte inovatoare despre perspective de viitor în agricultură, horticultură sau ştiinţa plantelor şi animalelor.

Şi Senatul Ştiinţific al Fundaţiei Dan Voiculescu participă la acest eveniment în calitate de partener şi promotor al cercetării româneşti.

În cadrul conferinţei, reprezentantul Senatului Ştiinţific al Fundaţiei Dan Voiculescu, a susţinut o prezentare a programului INOVALIMENT.

"Senatul Ştiinţific a dezvoltat acum doi ani un program numit INOVALIMENT, un program care îşi propune să identifice cele mai noi produse din domeniul alimentar, produse sustenabile, pretabile viitorului. Practic oferim o platformă de înscriere a lucrărilor de cercetare şi a rezultatelor ştiinţifice, o platformă de înscriere şi de promovare a acestor rezultate. Le oferim tinerilor cercetători posibilitatea de a-şi prezenta lucrările într-un schimb de experienţă cu alte facultăţi din România", a declarat Lăcrămioara Frăsineanu, manager de proiect.

În cadrul proiectului INOVALIMENT, Senatul Ştiinţific organizează singurul târg de invenţii şi inovaţii dedicat exlusiv cercetării alimentare, precum şi conferinţele INOVALIMENT, care au un rol educativ şi care abordează teme legate de nutriţie, mediu sau risipă alimentară.

Conferinţa din Cluj-Napoca se încheie astăzi.

×
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close