Antena 3 CNN Actualitate Locale Nouă metodă de înșelăciune, în București! Cerșetoare cu "bebeluși" de cârpe la semafoare: "Un bănuț pentru lapte praf"

Nouă metodă de înșelăciune, în București! Cerșetoare cu "bebeluși" de cârpe la semafoare: "Un bănuț pentru lapte praf"

Un fenomen bizar a început să ia amploare pe străzile Bucureștiului, la început de an: femei cu "bebeluși" în brațe cerșesc la semafor "un bănuț pentru lapte praf".

de Mia Lungu    |    06 Ian 2023   •   14:20

"Atenție! Nu vă lăsați păcăliți! În brațele cerșetoarelor nu sunt copii, ci păpuși din cârpe. Poliția Locală Sector 6 a prins în fapt mai multe impostoare, pe care le-a sancționat cu amendă.", transmite Primăria Sectorului 6.

"Ți se rupe sufletul când vezi o femeie cu pruncul în brațe, stând cu orele pe străzi, în frig, cerând ajutor. Mulți, miloși, își deschid imediat portofelele. S-a întâmplat joi, 5 ianuarie, în intersecția Cotroceni cu Piața Leu, unde o astfel de femeie apela la mila șoferilor.

"De ce ții copilul în frig? Vrei să te ajute cineva de la DGASPC?", a întrebat-o un șofer. "Nu, nuuu, îmi trebuie doar bani pentru lapte", a răspuns cerșetoarea.

Poliția Locală Sector 6, aflată prin zonă s-a sesizat în acest caz. A constatat, astfel, că femeia ținea în brațe nu vreun bebeluș adevărat, ci o „păpușă” din cârpe, băgate într-o salopetă de copil. 

Nu este singura și nici la prima abatere. Joi au fost prinse trei cerșetoare cu păpuși din haine, în zone diferite ale Sectorului 6. Săptămâna trecută, de asemenea, alta. Sunt persoane tinere, în putere, care pot munci și refuză sprijinul Direcție Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC). Fiecare a fost amendată cu câte 200 de lei. Azi, 6 ianuarie, o altă femeie cu păpușă în brațe apela la mila șoferilor în zona Grozăvești.", au mai transmis reprezentanții Primăriei.

"Pare a fi o adevărată rețea de cerșetoare cu păpuși, căci unele persoane prinse în fapt figurează cu același nume de familie și au mai fost amendate anul trecut pentru aceeași faptă. 

În total, în cursul anului 2022, polițiștii locali din Sectorul 6 au aplicat 291 de sancțiuni pentru cerșetorie, în valoare de 45.450 de lei. Conform legii 61/1991 republicată, apelarea în mod repetat la mila publicului se pedepsește cu amendă cuprinsă între 100 și 500 de lei.", mai arată sursa citată.

×
Subiecte în articol: inselaciune cersetoare București
Parteneri
Elena Mateescu a anunțat zonele în care revin ninsorile
x close