Antena 3 CNN Actualitate Locale Înșelăciune de 100.000 de lei cu vacanţe fictive. Metoda prin care o firmă obținea bani ilegal pentru decontări

Înșelăciune de 100.000 de lei cu vacanţe fictive. Metoda prin care o firmă obținea bani ilegal pentru decontări

Doi dintre angajații unei agenții de turism din Alba și cinci persoane fizice au ajuns în atenţia instanței după ce au pus la cale o înșelăciune de 100.000 de lei cu vacanțe fictive. Iată cum procedau. 

Înșelăciune de 100.000 de lei cu vacanţe fictive. Metoda prin care o firmă obținea bani ilegal pentru decontări
Sursa foto: GettyImages
de Claudia Popovici    |    18 Sep 2023   •   21:05

Metoda de înșelăciune cu vacanțe fictive avea scopul de a aduce bani necuveniți, pentru angajaţii unor societăți din domeniul distribuției de energie electrică și gaze naturale.

Astfel, ei beneficiau  de decontarea „cheltuielilor“ cu concediile de odihnă, din partea angajatorilor.

În acest sens, menevra era pusă în aplicare de doi dintre angajații agenției de turism din Alba și cinci persoane fizice prin care s-au emis nu mai puţin de 133 de facturi privind vânzarea unor pachete turistice, cunoscând că datele menționate în acestea nu sunt conforme cu realitatea, notează ziarulunirea.ro.

Urmare cercetărilor s-a stabilit că beneficiarii au fi dispus de 100.000 de lei pentru decontări. Ulterior, facturile şi chitanţele au fost stornate în mod fictiv.

În acest mod, agenția de turism este acuzată că a contribuit la inducerea în eroare a persoanelor vătămate prin emiterea unor facturi şi chitanţe pentru servicii turistice fictive, pe care clienţii societăţii le-au depus la societăţile angajatoare în vederea obţinerii decontării sumei maxime sau a unei sume cât mai apropiată de suma maximă la care aveau dreptul, participând astfel la crearea unor prejudicii în patrimoniile acestora.

Dosarul se află în faza realizării unei expertize contabile, care ar urma să fie o probă importantă în cauză, iar angajaţii şi persoanele fizice implicate sunt judecate pentru infracțiuni de înșelăciune, complicitate la înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Potrivit sursei citate, în dosar sunt menţionate ca părţi civile unele dintre cele mai mari companii din domeniul distribuţiei de gaze şi energie electrică (E.ON, DEER Transilvania Sud, Delgaz Grid) care le decontează angajaților bani pentru concedii.

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close