Antena 3 CNN Actualitate Locale Înşelăciune de 170.000 de euro în Ilfov | Ce metodă folosea un bărbat ca să convingă lumea să îi dea bani

Înşelăciune de 170.000 de euro în Ilfov | Ce metodă folosea un bărbat ca să convingă lumea să îi dea bani

Un bărbat de 42 de ani, din Ilfov, este cercetat pentru comiterea a peste 40 de înșelăciuni, cu prejudiciu de peste 170.000 de euro. Iată ce metodă aplica.

Înşelăciune de 170.000 de euro în Ilfov | Ce metodă folosea un bărbat ca să convingă lumea să îi dea bani
Sursa foto: Pixabay
de Claudia Popovici    |    09 Mai 2023   •   18:29

Alarma a fost dată de două femei care au cerut ajutorul autorităţilor după ce şi-au dat seama că au fost victimele unei înșelăciuni.

Pe fir au intrat polițiștii Serviciului de Ordine Publică, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov care au descoperit un bărbat de 42 de ani, bănuit de săvârșirea mai multor infracțiuni de înșelăciune (42 de acte materiale).

„În fapt, în perioada septembrie 2019 - 5 mai 2020, bărbatul bănuit ar fi indus în eroare 15 persoane vătămate, respectiv 13 femei și 2 bărbați, prin anumite manopere dolosive, în scopul obținerii pentru sine a unor foloase patrimoniale injuste.

Femeile, cu vârste între 36 și 45 de ani, ar fi fost abordate prin intermediul unor rețele de socializare, dar și în mod direct, bărbatul câștigându-le încrederea și simpatia, prin prezentarea unei situații financiare și sociale apreciabile, reușind, astfel, să le determine să îi ofere sume importante de bani și bunuri de valoare”, spun reprezentanții Poliției Ilfov, citați de Mediafax. 

Prejudiciul este estimat la aproximativ 170.000 de euro

În cadrul cercetărilor, polițiștii de ordine publică l-au depistat pe bărbat într-un imobil din orașul Sinaia, în timp ce acesta se afla cu una dintre victime.

Bărbatul a fost încarcerat în penitenciar, întrucât, anterior săvârșirii acestor fapte, instanțele din județul Constanța au emis pe numele său un mandat de executare a pedepsei închisorii și un mandat european de arestare, acesta fiind condamnat la 10 ani de închisoare pentru infracțiuni de înșelăciune.

Citeşte şi: Un bucureştean a vândut o bucată de gresie pe post de telefon mobil. Cum a fost prins

Investigațiile s-au desfășurat în județele Constanța, Ilfov, Brașov, Prahova, Dolj, Teleorman, Călărași, Botoșani, Vrancea, Maramureș și București.

Polițiștii au efectuat, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, o percheziție informatică, iar la data de 1 iulie 2020 au efectuat 4 percheziții domiciliare (în Constanța și Brașov), în cauză fiind descoperiți și indisponibilizați 10.000 de lei, telefoane mobile, laptopuri și un autoturism. De asemenea, au fost dispuse măsuri asigurătorii, până la concurența a 40.000 de euro și 10.000 de lei.

La finalizarea cercetărilor, Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea a sesizat instanța competentă, prin rechizitoriu.

×
Subiecte în articol: inselaciune Ilfov
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close