Antena 3 CNN Actualitate Locale Însemne naziste pe blocuri, garaje și un loc de joacă din Cluj-Napoca

Însemne naziste pe blocuri, garaje și un loc de joacă din Cluj-Napoca

Un desen cu zvastica a apărut, sâmbătă, şi pe un panou al unui loc de joacă din Cluj-Napoca. Pe peretele unui bloc a fost scris şi mesajul „White power”, iar poliţiştii fac cercetări pentu a-i găsi pe autori.

Însemne naziste pe blocuri, garaje și un loc de joacă din Cluj-Napoca
Sursa foto: Mediafax
16 Mai 2020   •   20:03

Zvastica a fost desenată pe mai multe blocuri, garaje şi un panou amplasat pe un loc de joacă dintr-un cartier din Cluj-Napoca, iar Poliţia a întocmit un dosar penal şi efectuează cercetări pentru răspândirea simbolurilor cu caracter fascist, rasist şi xenofob.

Reprezentanţii IPJ Cluj au declarat, sâmbătă, că în acest dosar se caută identificarea autorului şi tragerea sa la răspundere.

"Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca derulează investigaţii pentru identificarea şi tragerea la răspundere a autorului, ca urmare a unor mesaje şi însemne apărute în spaţiu public, pe pereţii unor clădiri şi a unor panouri publice din cartierul Grigorescu.

Se desfăşoară cercetări într-un dosar penal, în baza Legii nr. 107/2006 privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii", au spus reprezentanţii IPJ Cluj.

Cercetările au fost derulate după ce pe pereţii mai multor blocuri, garaje şi panouri amplasate pe un loc de joacă din cartierul clujean Grigorescu a fost desenată zvastica şi a fost scris mesajul „White power”.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Cluj-Napoca
Parteneri
Sindicatele din învăţământ, date în judecată pentru a opri greva
x close