Antena 3 CNN Actualitate Locale Întârzieri la trenuri, după ce o locomotivă a deraiat între Roșiori Nord și București Basarab | Circulația feroviară este oprită în zonă

Întârzieri la trenuri, după ce o locomotivă a deraiat între Roșiori Nord și București Basarab | Circulația feroviară este oprită în zonă

Locomotiva unui tren a deraiat, vineri dimineața, între Roșiori Nord și București Basarab, mersul trenurilor fiind afectat.

Întârzieri la trenuri, după ce o locomotivă a deraiat între Roșiori Nord și București Basarab | Circulația feroviară este oprită în zonă
de Mia Lungu    |    22 Dec 2023   •   08:10

Update 12:10 Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA informează că, începând cu ora 12:00, traficul feroviar a fost reluat în condiții de siguranță, între stațiile Zăvestreni și Vadu Lat, unde în cursul dimineții locomotiva trenului 9304 (CFR Călători) a deraiat, afectând firul II de circulație (fir I închis permanent pentru lucrări).

CFR SA menționează că în zona respectivă, Compania a acționat cu mijloace specifice de intervenție, pentru ridicarea locomotivei și readucerea liniei în parametri, astfel încât circulația feroviară să fie reluată în condiții de siguranță.

„Toate trenurile care au staționat temporar în intervalul 05:40 - 12:00, în gara Vadu Lat și în gările adiacente (Roșiori, Videle și București Nord) își vor relua circulația, urmând să ajungă la destinație cu întârziere”, transmite CFR SA.

Evenimentul va fi anchetat de o comisie de specialitate, care va stabili cauzele producerii deraierii.

Update 11:05 Automotoarele îndrumate din stația București Nord au preluat călătorii de la garnitura R 9304 din stația Zăvestreni și se îndreaptă spre capitală. De asemenea, acestea au preluat și călătorii din trenul IR 72 staționat în Vadu Lat, care au dorit să își continue călătoria spre Craiova, potrivit CFR.

CFR Călători ține legătura cu CFR SA și cu autoritățile care cercetează accidentul pentru comunicarea modului și a condițiilor în care se va relua circulația în zona Zăvestreni-Vadu Lat, unde locomotiva unui tren a deraiat.

Automotoarele îndrumate din stația București Nord au preluat călătorii de la garnitura R 9304 din stația Zăvestreni și se îndreaptă spre capitală. De asemenea, acestea au preluat și călătorii din trenul IR 72 staționat în Vadu Lat, care au dorit să își continue călătoria spre Craiova.

Au fost asigurate apă și produse preambalate, informează CFR Călători.

08:10 Potrivit CFR Călători, la ieșirea din stația Zăvestreni, în zona macazului, s-a produs deraierea de o osie a locomotivei trenului R 9304 Roșiori Nord - București Basarab.

"Călătorii sunt în afara oricărui pericol și vor fi preluați până la destinații cu automotoare îndrumate din stația București de către CFR Călători.

La fața locului s-au deplasat reprezentanții autorităților care anchetează cauzele producerii acestui accident conform reglementărilor în vigoare, precum și echipa de intervenție feroviară pentru eliberarea gabaritului", informează CFR Călători.

Circulația celorlalte trenuri este temporar întreruptă în zona afectată și se va desfășura, în funcție de măsurile operative stabilite și dispuse de managerul infrastructurii feroviare – CFR SA. 

Sunt afectate trenuri de călători care staționează în gările adiacente, până la redeschiderea circulației (72, 9900,10090, 11500,1594, 79, 11612, 9002, 11614), potrivit CFR Infrastructură.

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close