Antena 3 CNN Actualitate Locale Intervenţie cu elicopterul în Munţii Bucegi! O tânără a căzut 250 de metri, în prăpastie

Intervenţie cu elicopterul în Munţii Bucegi! O tânără a căzut 250 de metri, în prăpastie

Intervenţie contracronometru pe Valea Albă din Munţii Bucegi. O tânără a căzut în gol aproximativ 250 de metri şi s-a rănit. Ca să o poată ajuta rapid, salvamontiştii au cerut sprijinul unui elicopter SMURD care a venit de la Târgu Mureş.

Intervenţie cu elicopterul în Munţii Bucegi! O tânără a căzut 250 de metri, în prăpastie
Sursa foto: Salvamont Prahova/Facebook
de Georgiana Adam    |    13 Feb 2022   •   08:59

La tânără au ajuns în scurt timp, un salvamontist şi un medic care au pregătit-o pentru transport.

Ulterior, la locul incidentului au revenit salvatorii şi l-au recuperat şi pe însoţitorul acesteia, cel care de alfel a şi sunat la 112 să anunţe incidentul.

"Încă o intervenție reușită de Salvamont în colaborare cu IGAv-SMURD. O alpinista a căzut aprox. 250 m pe Valea Alba din Abruptul Prahovean al Bucegiului, suferind multiple traumatisme, având mare noroc că a rămas în viață. Cum accidentul s-a produs la o altitudine de 2075 m, o acțiune terestră ar fi durat ore bune, viața alpinistei fiind pusă în pericol prin durata mare a intervenției. Am luat rapid decizia de a solicita sprijinul unui elicopter, acesta venind de la Tg.Mures. La fața locului au fost troliati un salvator montan și medicul SMURD, care au pregătit accidentata pentru transport. La final a fost recuperat și însoțitorul accidentatei, cel care a anunțat incidentul prin 112. 

Ținând cont de acest caz, și nu numai, sfătuim alpiniștii sau turiștii obișnuiți să NU plece niciodată singuri în ascensiuni sau drumeții montane. Faptul că aceasta a fost însoțită, practic i-a salvat viața", au transmis reprezentanţii Salvamont Prahova.

×
Subiecte în articol: muntii bucegi Valea Albă prapastie
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close