x close

Viituri în Bistriţa-Năsăud. Gospodării sub ape, culturi agricole distruse şi oameni disperaţi

de S.T.    |    10 Iun 2020   •   16:42
Viituri în Bistriţa-Năsăud. Gospodării sub ape, culturi agricole distruse şi oameni disperaţi Meteoplus/Facebook

Mai multe gospodării, culturi agricole şi poduri din comuna bistriţeană Negrileşti au fost afectate de inundaţii în urma ploilor abundente.

Prefectul de Bistriţa-Năsăud, Stelian Dolha, promite soluţii pentru cei care au suferit pagube consistente.

„Aseară târziu, după aversele de ploaie care au lovit Negrileştiul, am evaluat la faţa locului proporţiile pagubelor: foarte multe grădini şi terenuri agricole inundate, de pe care oamenii nu vor mai culege roade, într-o zonă altfel productivă, beciurile şi curţile caselor inundate, străzi şi drumuri măturate de apele umflate ale unuia dintre pâraie, rămas nedecolmatat. (...)

Căutăm soluţii pentru despăgubirea celor care au suferit pagube consistente”, a scris prefectul Dolha pe pagina sa de socializare.

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, miercuri, o avertizare cod galben de inundații pe râuri din 20 de județe, valabilă în următoarele 24 de ore.

Inundații în județul Bistrița-Năsăud

Hidrologii INHGA spun că avertizarea este valabilă în județele Maramureș, Satu Mare, Bistrița-Năsăud, Cluj, Sălaj, Harghita, Mureș, Sibiu, Alba, Timiș, Caraș-Severin, Covasna, Brașov, Argeș, Dâmbovița, Buzău, Suceava, Neamț, Bacău, Vrancea.

Atenţionarea vizează ȋn principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, care se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din judeţele Maramureş, Bistriţa – Năsăud, Suceava, Neamţ, Harghita şi Argeş.

Avertizarea este valabilă până joi, la ora 14.00.

 

Parteneri
Parteneri
sati