Antena 3 CNN Actualitate Locale Inundaţii puternice în nordul ţării! 100 de oameni au fost evacuaţi de urgenţă

Inundaţii puternice în nordul ţării! 100 de oameni au fost evacuaţi de urgenţă

Inundaţii în partea de nord a ţării. Mai multe localităţi din Satu-Mare au fost acoperite de ape. Aproximativ 100 de oameni au fost evacuaţi de urgenţă din calea puhoaielor. Este cod roşu din cauza ploilor torenţiale care au căzut în ultimele ore.

Inundaţii puternice în nordul ţării! 100 de oameni au fost evacuaţi de urgenţă
Sursa foto: Hepta
de Iulia Gorgorin    |    13 Mai 2021   •   10:44

Update ora 14:00

Antena 3 a difuzat imagini în exclusivitate cu localitățile inundate din județul Satu Mare, în urma fenomenelor extreme. A fost cod roșu după ploile torențiale din ultimele ore, iar viitura puternică a distrus cel puțin trei case, iar 100 de oameni au fost evacuați de urgență din calea apelor.

Știrea inițială:

Altfather Tamas, prefectul judeţului Satu Mare, a intervenit joi prin telefon la Antena 3, unde a vorbit în exclusivitate despre zonele afectate de inundaţii.  Acesta a anunţat că situaţia este sub control, iar apele sunt în retragere.

100 de oameni, fost evacuaţi în satul Răteşti

"Sute de locuințe au fost afectate de inundații, începând cu această dimineață, de la ora 4. Cetățenii care au locuit în acese locuințe au fost evacuați. În acest moment, apa este în scădere. Lângă zona Rătești mai avem o comună afectată, Socond. Acolo au fost niște revărsări în zonă. Există oameni evacuați și aici, dar lucrurile sunt sub control. Aproximativ 100 de oameni au fost evacuați în Rătești. În acest moment sunt în grija primăriei care a amenjat într-o locație a lor, un spațiu. Apa este în retragere și sperăm ca în scurt timp, oamenii să poată să revină la locuințele lor, iar comisia de evaluare a pagubelor de la nivelul comunei, se va întruni și vor fi toate pagubele evaluate", a declarat Altfather Tamas, prefectul judeţului Satu Mare.

75 de locuinţe au fost afectate. 3 case s-au prăbuşit

Ioan Gurzău, primarul comunei Beltiug, a vorbit despre cantitatea însemnată de apă care a distrus locuinţele oamenilor.

"Azi-noapte am avut un cod portocaliu, în jurul ore 01:20, până la 02:30 şi a căzut o cantitate de circa 70-80 de litri de apă, deci  ploaie pe metru pătrat într-un timp foarte scurt, ceea ce a produs în jurul orei 06:30, în zona localităţii Răteşti inundaţii destul de mari, circa 75 de locuinţe fiind afectate şi am evacuat peste 100 de persoane. 46 de oameni sunt cazaţi la căminul cultural unde le-am asigurat apă, mâncare şi condiţii de cazare şi igienă. Restul s-au dus pe la rude, prieteni. Momentan, apa este în scădere, aşteptăm. Eu cred că într-o oră/două cel mult, apele se vor retrage. Vom evalua pagubele la fiecare locuinţă. Până acum avem trei case care s-au prăbuşit", a declarat primarul la Antena 3.

Meteorologii anunţă ploi şi în zilele următoare.

×
Subiecte în articol: inundatii Satu Mare ploi
Parteneri
Horoscop 28 septembrie 2023. Leii sunt axaţi pe carieră
x close