Antena 3 CNN Actualitate Locale Insecta care terorizează un întreg oraş din România: "Nu mai rezistăm! Sunt peste tot"

Insecta care terorizează un întreg oraş din România: "Nu mai rezistăm! Sunt peste tot"

Nu doar ţânţarii şi muştele dau bătăi de cap românilor în localităţile unde dezinsecţia lasă de dorit. Un întreg oraş din România trăieşte sub teroarea unei noi gâze pe care toamna nu a domolit-o cu nimic. Revoltaţi, oamenii cer intervenţia primăriei.

Insecta care terorizează un întreg oraş din România: "Nu mai rezistăm! Sunt peste tot"
Sursa foto: Facebook, Gina Gheorghiu
de Alexandra Dima    |    27 Sep 2023   •   09:43

Locuitorii din Bistriţa semnalează răspândirea în oraş a unui duşman de temut. Deşi are doar câţiva mm, insecta numită Tigrul platanului are o muşcătură extrem de dureroasă. 

„Îmi întind hainele pe balcon și NU pot sta afară să le termin de întins – având balcon deschis – că mă mușcă! Efectiv nu mai pot, de câteva zile! Să nu mai spun că hainele mi-s pline de insectele astea, și nici nu cad dacă scuturi hainele. Trebuie să le iei cu mâna pe fiecare! E plină și plasa de la geamuri de insectele astea! Și mușcătura e chiar dureroasă!”, s-a plâns o femeie din cartierul Subcetate din Bistriţa.

Şi în parcul Regele Mihai I al României, voluntarii care au oferit activități bistrițenilor, cu ocazia Festivalului „Legendele Cetății” s-au plâns de insecte.

„Nu știu ce Doamne feri sunt insectele astea. Dar se așează pe noi și pișcă foarte tare. Nu mai scăpăm de ele. Efectiv și ieri, și azi… Sunt mici-mici, nici nu le vezi, numai simți că te pișcă ceva foarte tare! Sunt extrem de enervante…!”, au transmis câțiva voluntari reporterilor Bistrițeanul.ro.

De asemenea, în mediul online, o altă bistrițeancă a semnalat problema: este plin de insecte și în zona în care locuiește: Nici pe bancă nu se mai poate sta, spune femeia.

„Da’ faceți ceva, domn primar! Dezinfectați orașul acesta de insecte! Deja ne intră în case !!!”, au transmis bistrițenii.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Tigrul platanului, insecta care terorizează Bistriţa 

Insectele care terorizează bistrițenii de aproape o săptămână sunt cunoscute drept „tigrul platanului”. Ele au dimensiuni mici, între 2 și 4 mm lungime, iar corpul este aplatizat. Capul insectei are culoare gri deschis, ochii sunt bine dezvoltați și au antene scurte.

Sunt întâlnite mai des în zone cu platani, dar în ultimii ani, insectele sunt tot mai prezente în aglomerația urbană, pe terase amenajate cu plante, parcuri sau grădini.

De obicei alege plantele, însă se așează și pe pielea omului și mai ales pe hainele de culoare deschisă. Având în vedere că este o insectă mică și transparentă, aceasta poate rămâne pentru mult timp pe haine sau în păr.

 

 

×
Subiecte în articol: Bistriţa tigrul platanului
Parteneri
Incendiu puternic în cartierul Aviației din București
x close