Antena 3 CNN Actualitate Locale Fostul preşedinte al CJ Gorj află dacă va sta 30 de zile în arest preventiv

Fostul preşedinte al CJ Gorj află dacă va sta 30 de zile în arest preventiv

Fostul președinte al Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu, este în acest moment în faţa procurorilor. Acesta a fost reţinut ieri pentru mărturie mincinoasă în cadrul unui dosar de corupţie, iar astăzi află dacă va petrece următoarele 30 de zile în spatele gratiilor.

Fostul preşedinte al CJ Gorj află dacă va sta 30 de zile în arest preventiv
Sursa foto: Antena 3
de Gabriela Mladin    |    14 Apr 2022   •   12:00

Fostul președinte al Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu, a fost reținut pentru mărturie mincinoasă.

Polițiștii din Gorj au dispus măsura într-un dosar de corupție în care este anchetată o licitație trucată legată de întreținerea drumurilor județene.

Mai exact, este vorba despre un dosar al Parchetului Tribunalului Gorj privind contractele de deszăpezire făcute de firmele actualului senator Ion Iordache, acum în patridul lui Orban.

Ion Călinoiu este acuzat că atunci când a fost audiat în legatură cu desfășurarea unei licitații făcută la Consiliul Județean Gorj, unde era președinte, nu ar fi prezentat anchetatorilor toate informațiile pe care le cunoștea.

În opinia anchetatorilor, fostul președinte al Consiliul județean Gorj, în perioada 2015-2019, deținea informații despre licitația trucată privind lucrările de întreținere și asfaltare a drumurilor județene și le-ar fi ascuns anchetatorilor.

În procedura de licitație, mai multe firme care aparțin senatorului Ion Iordache au câștigat lucrarea de efectuare a drumurilor pentru 4 ani, iar o societate care se afla în subordinea Consiliului Județean Gorj a fost descalificată.

Beneficiar al banilor din Consiliul Județean Gorj, 23 de milioane de euro, ar fi fost actualul senator Ion Iordache, fost liberal, acum membru în Forța Dreptei.

 

×
Subiecte în articol: CJ Gorj Ion Călinoiu licitatie
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close