Antena 3 CNN Actualitate Locale Ionuț este medic. A îmbrăcat halatul alb, și-a sărutat soția și copiii mici și a plecat în spitalul groazei din Suceava

Ionuț este medic. A îmbrăcat halatul alb, și-a sărutat soția și copiii mici și a plecat în spitalul groazei din Suceava

Dr. Ionuț Nistor, medic nefrolog și purtător de cuvânt al Spitalului „C. I. Parhon” din Iași, a luat decis să meargă la Suceava pentru a-și ajuta colegii să lupte împotrica coronavirusului. 

Ionuț este medic. A îmbrăcat halatul alb, și-a sărutat soția și copiii mici și a plecat în spitalul groazei din Suceava
07 Apr 2020   •   10:25

Și-a făcut valiza și a decis să plece la Suceava pentru a susține singurul medic care îngrijea 28 de pacienți diagnosticați pozitiv cu COVID-19 și aveau și alte afecțiuni renale. Intră zilnic în saloanele pacienților cu COVID-19 și își riscă viața pentru tratarea acestora. Nu i s-a cerut să plece prin detașare, nu a fost o responsabilitate de serviciu, ci o alegere. Deși are doi copii mici și o soție, care îl așteaptă cu sufletul la gură, dr. Ionuț Nistor demonstrează ceea ce înseamnă cu adevărat meseria de medic.

”Nu a fost o decizie foarte greu de luat. Știam că există un deficit de personal pe secția de nefrologie, că sunt 28 de pacienți îngrijiți de un singur medic sucevean. Majoritatea colegilor din Suceava au fost infectați cu COVID-19 și este o situație care solicită ajutor. Rolul nostru este de a suplini colegii care lipsesc. Este un sacrificiu pe care mi-l asum. După cele trei săptămâni în care lucrez aici cu pacienții diagnosticați cu coronavirus îmi este destul de greu să mă întorc acasă la soție și copii, dar Suceava are nevoie de noi. Chiar și în spitalul din Iași reprezintă un risc fiecare zi de lucru și asta pentru că intrăm în contact cu pacienți suspecți de coronavirus. Aceasta este meseria noastră și o exercităm așa cum putem mai bine”, spune dr. Ionuț Nistor, conform BZI.

×
Subiecte în articol: Suceva medic coronavirus
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close