Antena 3 CNN Actualitate Locale Copaci tăiaţi cu flexul pentru a face loc bordurilor, pe o stradă din Focşani: "Fiecare face cum îl taie capul!"

Copaci tăiaţi cu flexul pentru a face loc bordurilor, pe o stradă din Focşani: "Fiecare face cum îl taie capul!"

Dorel loveşte din nou, de această dată, în Foșcani. Mai mulţi arbori au fost distruşi pentru a face loc noilor borduri. S-a întâmplat pe o stradă unde are loc un amplu proces de modernizare. Comisarii Gărzii de Mediu au deschis o anchetă în acest caz.

Copaci tăiaţi cu flexul pentru a face loc bordurilor, pe o stradă din Focşani: "Fiecare face cum îl taie capul!"
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    21 Sep 2022   •   09:37

Isprava unor muncitori care au distrus câțiva arbori pentru a face loc bordurilor, i-a șocat pe locuitorii municipiului Focșani.

"Nu s-a intervenit deloc corect, trebuia să lase copacul aşa cum trebuie, nu să îţi baţi joc de rădăcina lui. La noi în România e o harababură, face fiecare cum îl taie capul", spune o localnică.

În acest caz au fost anunțați și comisarii Gărzii de Mediu Vrancea, care au demarat deja verificări.

"Sunt vreo 8 arbori afectaţi, nu intră în categoria arborilor ornamentali care sunt mai protejaţi de legiuitori decât ceilalţi arbori, şi decojiţi, loviţi de utilaje şi cu rădăcini tăiate, ca să facă loc bordurilor care treceau prin locul respectiv", spune Aurel Cristian, comisar-şef Garda de Mediu Vrancea.

"Colegii de la Biroul de Autorizări Acorduri, au emis mai multe condiţii, una din ele fiind că pe tot parcursul execuţiei lucrărilor, se vor lua toate măsurile necesare pentru protecţia spaţiilor verzi, inclusiv a arborilor şi a arbuștilor existenţi pe amplasamentul sau în imediata vecinătate a proiectului propus", a adăugat Mădălina Potlog, purtător de cuvânt APM Vrancea.

Anul trecut, mai mulţi tei au fost grav afectaţi de lucrările de modernizare, care fac parte din același proiect.
 

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close