Antena 3 CNN Actualitate Locale Un jandarm din Galaţi a dat foc la nouă maşini pentru că era gelos pe iubită

Un jandarm din Galaţi a dat foc la nouă maşini pentru că era gelos pe iubită

Un jandarm din Galaţi, cu grad de ofiţer, a dat foc la nouă maşini pentru că era gelos pe iubită.

Un jandarm din Galaţi a dat foc la nouă maşini pentru că era gelos pe iubită
Sursa foto: Hepta | Hepta Syndicate / Cosmin Olteanu
de Gabi Vlad    |    27 Oct 2021   •   14:01

Jandarmul, ofiţer cu grad de căpitan în cadrul Jandarmeriei Galaţi, a fost arestat preventiv, după ce, într-o criză gelozie, a provocat un incendiu care a distrus nouă maşini parcate în faţa unui bloc din Galaţi.

Totul ar fi pornit de la faptul că jandarmul, divorţat, a observat maşina unui alt bărbat, parcată în faţa blocului în care locuieşte o femeie cu care el ar avea o relaţie.

"La data de 12.10.2021, în jurul orei 22,07, în timp ce se afla în timpul liber, pe fondul geloziei, a incendiat autoturismul (...) parcat în faţa scării (...) folosind un pet de 2,6 litri benzină achiziţionat în aceeaşi seară, la ora 21,47 (...), incendiul propagându-se şi distrugând alte opt autoturisme, precum şi uşa din termopan cu accesoriile sale de la intrarea în bloc. Amploarea incendiului extins la cele nouă autoturisme şi la uşa de acces în blocul susmenţionat, exploziile diferitelor pneurilor şi ale diferitelor obiecte a cauzat tulburarea gravă a ordinii şi liniştii publice", se precizează într-un comunicat al Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Iaşi.

Procurorii mai susţin că, prin încălcarea sarcinilor de serviciu, inculpatul l-a determinat în aceeaşi noapte pe un subaltern al său să întocmească, fără vinovăţie, un proces verbal de control în fals în registrul de control de la Prefectura Galaţi. A doua zi, căpitanul a întocmit personal un proces verbal în fals în registrul de control la Agenţia Galaţi a BNR, solicitându-i apoi unei subalterne să declare în fals că în noaptea precedentă ar fi fost controlată de el în timpul serviciului.

Propunerea procurorului militar de caz a fost admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Militar Iaşi, dispunându-se arestarea preventivă a inculpatului militar pe o perioadă de 30 de zile.

Reacţia Jandarmeriei Galaţi, după ce un jandarm a dat foc la nouă maşini

"Referitor la informațiile apărute în spațiul public facem următoarele precizări:

Vă confirmăm faptul că persoana acuzată este cadru militar al unității noastre din anul 2013. Pînă acum, activitatea ofițerului a fost evaluată prin calificativele "bine" și "foarte bine", acesta nu a săvărșit abateri disciplinare și a fost declarat "apt" la toate testările psihologice.

Instituția noastră se delimitează de astfel de comportamente și este prima interesată în clarificarea tuturor imprejurărilor în care a fost implicat cadrul militar. Vă precizăm că au fost puse la dispoziția Parchetului Militar toate informațiile solicitate pe timpul anchetei și, în continuare, vom răspunde tuturor solicitărilor.

La acest moment, conform prevederilor Legii 80/1995 privind statutul cadrelor militare, fiind în faza de urmărire penală, în stare de arest preventiv, ofițerul este suspendat din funcție", se arată într-o informare a Jandarmeriei Galaţi.

×
Subiecte în articol: Galați Jandarmeria Galaţi
Parteneri
Amenzi de până la 3.000 de lei pentru şoferi, chiar dacă au cauciucuri de iarnă. Ce nu trebuie să lipsească din maşină
x close