Antena 3 CNN Actualitate Locale Judecătorul din dosarul "Grădinița Groazei" a fost recuzat, după a patra cerere a părinților

Judecătorul din dosarul "Grădinița Groazei" a fost recuzat, după a patra cerere a părinților

Judecătorul din dosarul "Grădinița Groazei" a fost recuzat, după a patra cerere a părinților
14 Noi 2016   •   14:18

Judecătorul care a chemat cu mandat copii în instanţă pentru a-i audia în dosarul Gradiniţa Groazei a fost schimbat şi un alt judecător va prelua acest caz.

Abia la a patra încercare, avocaţii părinţilor copiilor maltrataţi au reuşit să îl schimbe pe judecătorul Bogdan Alexandru Arhip.

El a intrat şi în atenţia CSM care îl cercetează disciplinar pentru încercările sale repetate de a-i aduce la audieri pe copiii maltrataţi de educatoare la Grădiniţa Groazei.

Corespondentul Antena 3 Cătălina Smereca a explicat detaliile:

“Cea de-a patru cerere de recuzare a fost cu noroc pentru părinți. Începând de astăzi, Bogdan Alexandru Arhip nu mai este judecător în acest dosar. Însă, cu privire la acest dosar, el este în continuare cercetat de către Inspecția Judiciară pentru faptul că a avut un comportament neadecvat pe parcursul derulării acestui proces. Se pare că tot astăzi va fi numit un alt judecător care să se ocupe de caz și care, spun părinții, să nu mai insiste cu audierea copiilor în sala de judecată.”

Roman Ștefan, avocatul unora dintre părinții nemulțumiți a explicat, într-o intervenție telefonică în emisiunea Obiectiv, realizată de Oana Stancu, la Antena 3, care sunt pașii următori în acest dosar.

“Copiii urmează tratament de specialitate. Starea lor, majoritar, s-a îmbunătățit. Sigur, mai există unele sechele, ca să le spunem așa, în cazul unora, dar starea lor s-a îmbuntățit. În continuare va fi desemnat un nou complet de judecată, care va prelua dosarul și se va stabili în ce măsură, ce acte și dispoziții ale vechiului complet vor fi menținute.”

×
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close