Antena 3 CNN Actualitate Locale Județul din România în care toate școlile vor avea microbuze electrice sau hibrid pentru transportul elevilor

Județul din România în care toate școlile vor avea microbuze electrice sau hibrid pentru transportul elevilor

Toate comunele dintr-un județ din România vor avea microbuze electrice sau hibride pentru transportul elevilor. Investiția costă 14 milioane de euro, bani europeni și guvernamentali.

Județul din România în care toate școlile vor avea microbuze electrice sau hibrid pentru transportul elevilor
Sursa foto: Facebook/Costel Fotea
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Apr 2024   •   10:45

Autoritățile din județul Galați au semnat vineri, 5 aprilie 2024, un nou contract de finanţare pentru a achiziţiona noi microbuze şcolare.

Investiție de 14 milioane de euro

În total, sunt achiziționate 62 de microbuze şcolare, în cadrul unei investiţii de aproximativ 70 de milioane de lei (14 milioane de euro).  

”Am accesat toate axele posibile, am pus şi din bugetul propriu peste 11 milioane, am convins şi Ministerul Dezvoltării să aloce fonduri, astfel că la final vor fi achiziţionate 62 de microbuze şcolare electrice şi hibrid.

Valoarea investiţiei este de aproximativ 70 de milioane de lei (14 milioane de euro), din care 80% înseamnă fonduri europene şi de la bugetul de stat atrase de către Consiliul Judeţean Galaţi.

Cu excepția a cinci UAT-uri, care au achiziţionat deja microbuze, toate celelalte 60 de localități din județ vor fi dotate de către Consiliul Judeţean cu vehicule noi pentru transportul elevilor”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi. 

Fiecare microbuz are dotări moderne, 16 locuri (plus un loc șoferul), iar un loc este destinat persoanelor cu dizabilităţi. 

?????? ????????? ?̧? ????????̧? ???????? │???????̧????̆? ????????? ?̧?????? ????????? ?̧? ?????? Am semnat astăzi un...

Publicată de Costel Fotea pe Vineri, 5 aprilie 2024

×
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close