Antena 3 CNN Actualitate Locale Județul din România în care toate vaccinurile antigripale primite de la Ministerul Sănătăţii au fost folosite

Județul din România în care toate vaccinurile antigripale primite de la Ministerul Sănătăţii au fost folosite

Județul din România în care toate vaccinurile antigripale primite de la Ministerul Sănătăţii au fost folosite
Sursa foto: Foto: Pixabay
de S.T.    |    20 Mar 2019   •   18:08

Specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică din Caraş-Severin susţin că toate vaccinurile antigripale primite la nivelul judeţului, de la Ministerul Sănătăţii, au fost folosite, iar în perioada următoare se aşteaptă şi o scădere a numărului infecţiilor cu virusul gripal.

„La nivelul judeţului Caraş-Severin, sunt catagrafiate 12.566 de persoane ce intră în grupele de risc. Avem şi o estimare a Direcţiei de Sănătate Publică pentru un număr de aproape 13.500 de persoane ce intră în aceste grupe de risc. Pe aceste considerente, noi am făcut o solicitare către Ministerul Sănătăţii de a asigura numărul de doze de vaccin antigripal. Am primit exact cât am cerut de la Ministerul Sănătăţii şi am vaccinat exact cât am primit. Oricum, gripa este în regres acum”, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la Reşiţa, directorul Direcţiei de Sănătate Publică din Caraş-Severin, Dan Miloş.

În judeţ au fost înregistrate, până la ora actuală, 97 de cazuri de gripă confirmate de către Institutul Cantacuzino, precum şi şapte decese la persoane infectate cu virusul gripal.

Citiți și:

Încă un deces provocat de gripă. Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 180

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Horoscop 6 iunie 2023. Berbecii au idei geniale, Racii se adaptează
x close