Antena 3 CNN Actualitate Locale Judeţul Galaţi, sub ameninţarea alunecărilor de teren! Pământul se duce la vale

Judeţul Galaţi, sub ameninţarea alunecărilor de teren! Pământul se duce la vale

Judeţul Galaţi, sub ameninţarea alunecărilor de teren! Pământul se duce la vale
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de S.T.    |    28 Apr 2017   •   23:22

O alunecare de teren produsă în urma precipitaţiilor abundente de săptămâna trecută, în localitatea gălăţeană Suceveni, avansează către trei gospodării, aflate la doar 20 de metri distanţă, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galaţi, Eugen Chiriţă.

Potrivit acestuia, alunecarea s-a manifestat la început prin prăbuşirea unei porţiuni din malul pârâului Oarba şi a avansat doi metri dinspre pârâu către gospodăriile sătenilor, distrugând o porţiune dintr-o plantaţie de viţă de vie.

Chiriţă a spus că, deocamdată, nu se impune evacuarea celor trei case din apropiere, însă zona a fost împrejmuită, s-a interzis accesul oamenilor şi animalelor şi s-au montat ţăruşi-martor pentru a se măsura viteza de deplasare a alunecării.

Aceasta este a doua localitate din judeţ în care s-a produs o alunecare de teren, după ce la sfârşitul săptămânii trecute, în satul Izvoarele, a avut loc o alunecare de teren la o distanţă de 50 de metri de cinci case cu 14 locatari. Deşi alunecarea avansează zilnic cu 30-35 de centimetri, deocamdată nu s-a luat măsura evacuării persoanelor de acolo, zona fiind împrejmuită şi securizată. Localnicii din zonă, conform autorităţilor, vor fi evacuaţi dacă fenomenul va pune în pericol structura de rezistenţă a locuinţelor.
 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Galați alunecari de teren
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close