Antena 3 CNN Actualitate Locale Mesajul categoric transmis de președintele Klaus Iohannis în plină criză politică. „România este...”

Mesajul categoric transmis de președintele Klaus Iohannis în plină criză politică. „România este...”

Mesajul categoric transmis de președintele Klaus Iohannis în plină criză politică. „România este...”
19 Iun 2017   •   15:00

Preşedintele Klaus Iohannis a discutat, luni, cu Angela Merkel despre criza politică de la Bucureşti. Președintele României i-a transmis cancelarului german că avem o criză în interiorul coaliţiei de guvernare, dar că România este o ţară stabilă, solidă şi a solicitat celor implicaţi în divergenţe să găsească soluţii urgente, ”ceea ce fără îndoială se va şi întâmpla”.

Citiți și: Preşedintele Klaus Iohannis, întâlnire oficială cu Angela Merkel. Germania susține aderarea României la spațiul Schengen - LIVE VIDEO

În conferinţa de presă comună, Angela Merkel şi Klaus Iohannis au fost întrebaţi despre criza politică de la Bucureşti, cancelarul german spunând că nu se pronunţă asupra problemelor interne, dar a subliniat că este necesar ca în România să fie întărite democraţia şi statul de drept.

”Nu mă pronunţ, am spus că noi dorim să fie statul de drept întărit în România şi democraţia, dar acestea sunt probleme interne ale României”, a afirmat Merkel.

La rândul său, preşedintele Iohannis a spus că subiectul a fost abordat în discuţiile cu Merkel.

”În ce priveşte criza politică de acasă, în mod natural doamna cancelar nu doreşte să exprime o opinie, dar am avut o scurtă discuţie pe această temă şi cred că am reuşit să transmit mesajul că avem o criză în interiorul coaliţiei de guvernare, dar că România este o ţară stabilă, solidă, cu o economie funcţională, şi că am solicitat celor implicaţi în divergenţe să găasească soluţii urgente, ceea ce fără îndoială să se va şi întâmpla”, a afirmat Klaus Iohannis.

Întrebat de un jurnalist german dacă actuala criză internă va afecta politica externă a României, şeful statului a replicat: ”Nu are absolut niciun efect, avem o criză politică interă, pe care am definit-o ca fiind interpartinică. Politica europeană şi politica externă a României nu sunt influenţate sub nicio formp de această criză”.

×
Subiecte în articol: Angela Merkel Klaus Iohannis
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close