Antena 3 CNN Actualitate Locale La Sibiu au loc ultimele pregătiri pentru summitul european

La Sibiu au loc ultimele pregătiri pentru summitul european

La Sibiu au loc ultimele pregătiri pentru summitul european
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3
03 Mai 2019   •   14:20

Mai sunt doar câteva zile până la summitul european de la Sibiu, iar pregătirile au intrat pe ultima sută de metri. Spitalul a fost renovat şi securizat. Străzile au fost şi ele echipate cu sisteme de supraveghere video performante.

Întreaga desfăşurare de forţe pune beţe în roate micilor comercianţi din centru. Chiar şi aşa turiştii nu se lasă descurajaţi de şantierul din centrul oraşului.

Pentru summitul european, toţi şefii de secţie de la Spitalul Judeţean Sibiu şi o mare parte dintre medicii specialişti vor fi de gardă pe 8,9 si 10 mai. Şi străzile oraşului vor fi monitorizate în timpul evenimentului, cu un sistem care a costat 10 milioane de euro. În acest moment întreg centrul oraşului este un şantier. Turiştii îşi găsesc cu greu drumul pe culoarele permise de autorităţi, dar nu se plâng.

Bugetul alocat de municipalitate pregtirilor pentru summit este de 20 de milioane de lei. Şcolile, grădiniţele şi liceele vor fi închise între 6 şi 12 mai, iar în ziua summitului toate magazinele şi cafenelele din centru vor fi la rândul lor închise.

 

 

×
Subiecte în articol: pregatiri Sibiu turisti summit
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close