Antena 3 CNN Actualitate Locale Lacul Zebil din Tulcea, transformat în patinoar de vremea rece

Lacul Zebil din Tulcea, transformat în patinoar de vremea rece

Vremea rece din judeţul Tulcea a transformat lacul Zebil într-un veritabil patinoar. Mai mulţi curajoşi, printre care şi un fost scafandru profesionist, au testat gheaţa. Atenţie însă, specialiştii ne avertizează că astfel de aventuri sunt periculoase.

de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Ian 2024   •   11:26

Lacul Zebil din județul Tulcea s-a transformat într-un patinoar veritabil. Stratul de gheață este destul de gros, iar câțiva curajosi l-au și încercat. Si nu oricum. Au venit chiar pregătiti cu patine și o sanie. Aventura a avut loc după ce, mai întât, s-au asigurat că gheața este destul de groasă.

În GALERIA FOTO de mai jos puteţi vedea imagini cu Lacul Zebil din Tulcea, tranformat în patinoar.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Lacul care este cunoscut printre localnici drept balta Zebil s-a format după ce o veche carieră a fost inundată cu apa provenită dintr un izvor.

Când  temperaturile scad sub zero grade și se mențin asa o perioadă mai lungă, apa îngheață, iar zona se transformă într o adevărată atracție pentru temerari. Ultimul care a încercat-o a fost un scafandru profesionist din Constanța, care a dat câteva ture cu sania, iar amicii lui cu patinele.  

Specialiștii spun însă că astfel de aventuri sunt destul de periculoase și trebuie evitate, pentru că gheața poate ceda oricând sub greutatea corpului uman.

×
Subiecte în articol: lacul zebil Tulcea patinoar
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close