Antena 3 CNN Actualitate Locale "Acești oameni sunt niște îngeri!". Lanţ uman pentru salvarea unei fete care s-a aruncat de pe un pod din Satu Mare în râul Someş

"Acești oameni sunt niște îngeri!". Lanţ uman pentru salvarea unei fete care s-a aruncat de pe un pod din Satu Mare în râul Someş

Echipajele de salvare s-au mobilizat pentru a o salva o tânăra care a sărit în apele râului Someş.

de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Aug 2023   •   12:15

Echipajele de intervenţie de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, alături de poliţiştii şi jandarmii din Satu Mare au format joi după-amiază un lanţ uman pentru scoaterea fetei din apă. Un martor, care a sunat la 112, a anunţat că tânăra a sărit de pe un pod, în râul Someş.

Fata în vârstă de 16 ani s-a aruncat de pe Podul Golescu. Conform martorilor, un ofițer și un subofițer din cadrul Inspectoratului Județean pentru situații de Urgență și un subofițer din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi au sărit direct în apele râului Someș, pentru a salva de la înec tânăra.

Doi sătmăreni, tată şi fiu, au contribui la salvarea tinerei, ţinând-o de vorbă până la sosirea echipajelor speciale, potrivit PresaSM.

”Am trecut pe Podul Golescu, pe lânga ea, cu tatăl meu, și fata era pe gânduri. Când m-am uitat în spate fata era deja în aer. Tatăl meu a chemat poliția. Și am fugit să găsim fata. Am stat de vorbă cu ea până au venit polițiștii și medicii, ca să o scoată din apă”, a declarat Denis, unul dintre martori, pentru presa locală.

Ajunşi la faţa locului, pompierii au constatat că fata se afla deja la 300 de metri de podul de pe care s-a aruncat. 

”Am și acum pielea de găină. Pompierii și jandarmul s-au aruncat pur și simplu în apă, fără să se gândească la propria siguranță, ca să salveze fata. Dacă asta nu înseamnă eroism, atunci nici nu mai știu ce să spun. Niciodată nu am văzut atâta dăruire, să îți riști propria viață pentru a o salva pe a altuia. Acești oameni sunt niște îngeri!”, a spus un alt martor pentru PresaSM.

Victima era conştientă după ce a fost scoasă la mal şi a fost, ulterior, preluată de un echipaj medical de terapie intensivă, care a transportat-o la Spitalul Judeţean Satu Mare.

×
Subiecte în articol: Satu Mare râul Someş
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close