Antena 3 CNN Actualitate Locale Linia de autobuz 336 din Bucureşti, suspendată după aproape 30 de ani de funcționare şi înlocuită de noua linie 61

Linia de autobuz 336 din Bucureşti, suspendată după aproape 30 de ani de funcționare şi înlocuită de noua linie 61

Linia 336, care lega cartierul Militari de Centrul Bucureștiului, a fost suspendată începând de luni, 19 februarie. Aceasta a fost înlocuită de linia 61 și este fi deservită momentan de nouă troleibuze noi Solaris și alte 11 autobuze.

linie autobuz stb 336 anulata inlocuita linie 61
Linia de autobuz 336 din Bucureşti, anulată după aproape 30 de funcționare şi înlocuită de noua linie 61
Sursa foto: Facebook/Transports of Romania
de Andreea Gelatu    |    19 Feb 2024   •   09:12

Linia 336 a fost inaugurată în martie 1994 și lega Complexul Comercial Apusului de Piața Rosetti din Centrul Capitalei.

"În cei aproape 30 de ani de funcționare, a fost poreclită drept “linia de protocol” a Autobazei Militari, fiind și linie de teste pentru diverse autobuze testate de RATB/STB, precum: Mercedes Benz Citaro NGT, Solaris Urbino H2, Iveco Urbanway 12 CNG, în principal din cauza faptului că străbate cea mai abruptă pantă din București, situată pe dealul Cotroceni”, scrie pagina Transports of Romania.

Linia 336 a fost de asemenea una dintre cele patru linii care au primit începând cu 1 decembrie 2018 noile Otokar Kent C iar în vara lui 2023 a fost deservită în weekend și de autobuze Citaro Hybrid.

"Tot linie inaugurală a fost și pentru răposatele Rocar de Simon, retrase acum aproape 15 ani din București”, mai arată sursa citată.

Linia de autobuz 336, înlocuită de linia 61

"Începând de luni, 19.02.2024, noile troleibuze cu autonomie Solaris vor circula pe linia 61, care va prelua traseul liniei 336 între Complex Comercial Apusului și Piața Rosetti. Linia de autobuz 336 va fi suspendată.

Deocamdată, linia 61 va fi asigurată cu nouă troleibuze și 11 autobuze preluate din linia 336. Autonomia de 20 km de care beneficiază aceste troleibuze le va permite să circule pe baterii pe tronsonul cuprins între stația „Apusului” și capătul de linie „Complex Comercial Apusului”, unde nu există rețea electrică. Ulterior, parcul liniei 61 va fi echipat complet cu troleibuze noi.

Linia 61 va funcționa pe traseul: „Complex Comercial Apusului”, Str. Apusului, Bd. Iuliu Maniu, Șos. Cotroceni, Bd. Profesor Doctor Gheorghe Marinescu, Bd. Eroii Sanitari, Bd. Mihail Kogălniceanu, Bd. Regina Elisabeta, Bulevardul Carol I, „Piața Rosetti”, cu întoarcere pe Bd. Carol I, Bd. Regina Elisabeta, Bd. Mihail Kogălniceanu, Splaiul Independenței, Piața Operei, Bd. Eroii, Bd. Profesor Doctor Gheorghe Marinescu, Șos. Cotroceni, Bd. Iuliu Maniu, Str. Apusului, terminal „Complex Comercial Apusului”, a anunţat Asociația de Dezvoltare Intercomunitară - TPBI.

Bucureștenii vor putea călători cu noile troleibuze Solaris Trollino 12M cu autonomie, începând de sâmbătă, 17.02.2024,...

Publicată de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară - TPBI pe Vineri, 16 februarie 2024

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close