Antena 3 CNN Actualitate Locale Lista zonelor din București unde se amplasează 40 de stații pentru încărcarea mașinilor electrice

Lista zonelor din București unde se amplasează 40 de stații pentru încărcarea mașinilor electrice

Primarul general, Nicușor Dan, anunță că amplasează 40 de stații de încărcare, pe baza regulamentului aprobat în ședința Consiliului General al municipiului București.

Lista zonelor din București unde se amplasează 40 de stații pentru încărcarea mașinilor electrice
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    30 Mai 2023   •   18:22

Staţiile de încărcare vor fi marcate cu un semn specific, care va fi desenat atât pe asfalt, cât şi pe un panou de informare. 

Acestea vor fi în zone precum Piața Amzei, Piața Victoriei, Piața Alba Iulia, Piața Constituției, Piața Revoluției, Universitate, Bucur Obor, Rahova, Sala Palatului, Primăria Municipiului București, Bd. Aviatorilor, Bd. Timișoara, Bd. Iuliu Maniu, Bd. Schitu Măgureanu, strada Mendeleev, strada Ziduri-Moși, Calea Plevnei, Splaiul Unirii, parcajele Eva, Lido, Gara de Nord, Maria Rosetti, Lipscani, Parc Herăstrău, Charles de Gaulle, Palatul de Justiție, Șoseaua Nordului.

Regulamentul stabilește că lucrările pentru amplasarea staţiilor se pot executa fără autorizație de construire, doar în baza unui aviz, dacă nu afectează traficul, scrie Nicușor Dan, pe Facebook.

Citește și: Trotinetele electrice ar putea fi interzise în București. Primăria Capitalei vrea să organizeze un referendum

Regulamentul mai stabilește și locurile unde nu pot să fie staţii de încărcare (de exemplu spaţiile verzi sau locurile de joacă) și amenzile.

Totodată, parcarea sau staționarea pe aceste locuri va fi interzisă. Amenda pentru mașinile care ocupă ilegal aceste locuri va fi cuprinsă între 500 și 1.000 de lei (pentru persoane fizice). 

Compania Energetica Servicii va asigura stațiile de alimentare și dotările necesare specifice funcționării acestora și le va amplasa în spațiile puse la dispoziție de Administrația Străzilor, pentru a fi utilizate de cetățeni.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close