Antena 3 CNN Actualitate Locale Locul sălbatic din România unde găsești narcise cât vezi cu ochii. Oamenii merg cu sutele

Locul sălbatic din România unde găsești narcise cât vezi cu ochii. Oamenii merg cu sutele

România găzduiește un loc deosebit, rupt din povești. Este vorba despre o poiană sălbatică plină cu narcise. Priveliștea și mirosul deosebite îi fac pe oameni să vină aici cu sutele.

Locul sălbatic din România unde găsești narcise cât vezi cu ochii. Oamenii merg cu sutele
Sursa foto: Facebook | Ardelean Valentin
de Jeno Jozsa    |    Ioana Mircea    |    06 Mai 2024   •   14:00

În fiecare an la jumătatea lunii mai, la poalele munților Harghita, în fânețele și pășune, înflorirea narciselor albe produce un peisaj spectaculos. Spectacolul și parfumul florilor atrage turiști cu sutele.

În Harghita sunt mai multe poieni unde, în luna mai, înflorește narcisa de câmp, plantă de origine mediteraneană care iubește mult apa. Cea mai mare suprafață cu narcise din acest județ se află lângă Corund și se întinde pe aproximativ 300 de hectare.

În GALERIA FOTO de mai jos puteți vedea mai multe imagini cu narcisele sălbatice.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

În aceasta poiană, narcisele au o densitate de 180-200 de fire pe metrul pătrat. În acest an datorită temperaturilor calde, narcisele au început să înflorească cu o lună mai devreme.

Acum de minivacanța de Paște au venit sute de turiști la Poiana Narciselor, care se întinde pe sute de hectare în Vârful Calonda, să vadă florile.

Sunt turiști care au venit special  de la sute de kilometri pentru a vedea frumsețea florilor și să simtă parfumul lor puternic.

×
Subiecte în articol: narcise Harghita
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close