Antena 3 CNN Actualitate Locale Localitatea din România, ruptă din basme, unde trăiești ca în Germania. Cât costă o casă aici

Localitatea din România, ruptă din basme, unde trăiești ca în Germania. Cât costă o casă aici

O localitate din România este ruptă din povești, iar cei care stau aici trăiesc ca în Germania. Aceasta a devenit o atracție turistică în special pentru locuitorii din București.

Localitatea din România, ruptă din basme, unde trăiești ca în Germania. Cât costă o casă aici
Sursa foto: Facebook | Județul Alba
de Ioana Mircea    |    26 Feb 2024   •   10:48

Într-o comună din România are loc o poveste de revenire la rădăcini, unde zeci de familii de sași, plecați în străinătate cu peste 30 de ani în urmă, au decis să-și refacă viețile în locurile copilăriei lor. Aici, casele lor au fost renovate cu grijă, formând o comunitate care trăiește la fel ca în Germania.

Pe lângă faptul că localnicii au grijă de locuințele sașilor atunci când aceștia sunt în afara țării, această comunitate a adus și beneficii semnificative în plan economic.

Valoarea caselor din comuna Gârbova, județul Alba a crescut, ajungând chiar și la 100.000 de euro, iar autoritățile locale au investit în modernizarea infrastructurii, transformând comuna într-o adevărată atracție turistică.

În următoarea GALERIE FOTO puteți vedea mai multe imagini cu comuna Gârbova din județul Alba

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"Vin de două ori pe an. Sunt casele renovate, sunt întreținute, nu sunt lăsate în paragină. Este casa lor părintească, au răscumpărat-o. Totuși, ei țin la România. Iubesc România", a spus o localnică despre sașii din comună.

Primarul localității, Ioan Muntean, evidențiază că Gârbova de Sebeș a devenit o destinație turistică căutată, atrăgând turiști din toată țara, inclusiv din București.

"E un plus de valoare pentru comunitate. E o atracție foarte mare și pentru turiști, vin foarte mulți și din București. Noi lucrăm la infrastructură ca să le creeăm condiții. Am renovat străzile, trotuarele", a declarat primarul conform stirileprotv.ro.

×
Subiecte în articol: Alba Germania
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close