Antena 3 CNN Actualitate Locale Locuitorii din Bacău stau la coadă la bazinele amplasate pe străzi. Nu au apă potabilă în case de 5 zile

Locuitorii din Bacău stau la coadă la bazinele amplasate pe străzi. Nu au apă potabilă în case de 5 zile

Primarul din Bacău, Lucian Viziteu, a transmis că reluarea furnizării apei potabile în municipiu a fost amânată până sâmbătă, pentru că termenul de remediere a avariei nu poate fi respectat de către Compania Regională de Apă Bacău.

Locuitorii din Bacău stau la coadă la bazinele amplasate pe străzi. Nu au apă potabilă în case de 5 zile
de Adelina Miron    |    04 Feb 2022   •   09:49

Municipiul Bacău este de luni seară fără apă potabilă, după ce s-a produs o avarie majoră la magistrala de aducţiune de la Valea Uzului.

Conductele vor fi alimentate de-abia astăzi, urmând ca de mâine localnicii să aibă apă la robinete la presiune normală. Între timp, aceștia stau la coadă pentru a lua apă de la bazinele amplasate pe străzi.

„Am fost informat de directorul CRAB, Nina Chiper, că va reumple aducţiunea începând de vineri dimineaţă şi abia sâmbătă am putea avea apă cu debit normal la robinete. Încă de marţi, 1 februarie, colegul meu Gabriel Cojocaru, doctor inginer în inginerie civilă, a explicat soluţia tehnică cu masivul de ancorare, aceasta fiind o banalitate tehnică nicidecum ceva excepţional”, a anunțat primarul Lucian Viziteu.

Primarul crede că în responsabilii pentru avarie ar trebui să își prezinte demisia:

„La CRAB sunt probleme grave şi nu voi lăsa lucrurile aşa! Modul în care s-a acţionat ne arată că cei de la CRAB sunt depăşiţi tehnic. Cred că se impun DEMISII de onoare urgente. Noi vom folosi toate pârghiile legale pentru a ne asigura că în aceste companii lucrează profesionişti veritabili şi nu oameni care au ajuns aici doar pentru că au fost susţinuţi politic de un partid sau altul”, a menționat Lucian Viziteu.

Edilul a declarat cu câteva zile în urmă că 70% dintre locuitorii orașului sunt afectați de avarie. Totodată, mai mult de 10 școli au întrerupt cursurile în format fizic din cauza avariei.

„Creșele sunt asigurate cu apă, căminul de bătrâni, cele două spitale nu au probleme, școlile care au rămas și funcționează în regim normal au primit cuburi de apă pentru toate nevoile.”, spunea Lucian Viziteu.

 

×
Subiecte în articol: Bacău apa avarie
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close