Antena 3 CNN Actualitate Locale Locuitorii din Băile Tuşnad, apel disperat către autorităţi din cauza urşilor: "Situația este insuportabilă, turiştii nu mai vin, vrem să fim auziți"

Locuitorii din Băile Tuşnad, apel disperat către autorităţi din cauza urşilor: "Situația este insuportabilă, turiştii nu mai vin, vrem să fim auziți"

Locuitorii din Băile Tuşnad au depus cereri pentru organizarea, în cursul serii de vineri, a unui marş pentru a atrage atenţia asupra prezenţei urşilor care le creează pagube materiale atât lor cât şi turiştilor care vin în vacanțe.

Locuitorii din Băile Tuşnad, apel disperat către autorităţi din cauza urşilor: "Situația este insuportabilă, turiştii nu mai vin, vrem să fim auziți"
Sursa foto: Pixabay
de Claudia Popovici    |    06 Iul 2021   •   17:14

Oamenii de declară revoltați şi cer să fie auziți de autorități pentru a se găsi urgent soluţii la birocrația care blochează toate demersurile pentru că situaţia a devenit insuportabilă. Cel care pierde, spun localnicii, este oraşul care din cauza întâlnirilor tot mai dese cu urşii care umblă nestingheriți au ajuns să ocolească obiectivele turistice din staţiune.

„În fiecare seară avem ursoaica care sparge case şi intră peste tot, a intrat inclusiv la staţia de epurare, a forţat uşa de la şcoală, plus casele pe care le frecventează în fiecare seară. Mai avem doi urşi, unul care se plimbă în timpul zilei în oraş şi celălalt care pe la şapte seara începe să cotrobăie la toată lumea în curte.

Cerem autorităţilor de la Bucureşti să fim auziţi. Vrem să ne audă cineva, că aşa se pare, că de văzut nu ne vede, atunci măcar să ne audă”, a declarat primarul din Băile Tuşnad pentru Agerpres.

Potrivit acestuia, marşul ar urma să se desfăşoare de la intrarea în staţiune, de la pârtia de schi, până la ieşirea din localitate şi înapoi.

În ultimele zile, jandarmii şi poliţiştii au intervenit de 12 ori pentru îndepărtarea urşilor din Băile Tuşnad, iar Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Harghita a trimis zece mesaje RO-ALERT, prin care localnicii şi turiştii au fost atenţionaţi despre pericol.

×
Subiecte în articol: Băile Tușnad urs ursi autorităţi
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close