Antena 3 CNN Actualitate Locale Locul din România unde stratul de zăpadă este consistent. Se circulă în condiții de iarnă

Locul din România unde stratul de zăpadă este consistent. Se circulă în condiții de iarnă

Locul din România unde stratul de zăpadă este consistent. Se circulă în condiții de iarnă
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    26 Mar 2017   •   12:52

În tot judeţul Harghita se înregistrează ninsori, iar pe unele drumuri naţionale şi judeţene se circulă în condiţii de iarnă, poliţiştii recomandând conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu au autoturismele echipate corespunzător.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip, a declarat că pe drumurile din zonele înalte alte judeţului au fost trimise echipaje suplimentare pentru dirijarea traficului, mai ales că vizibilitatea este redusă şi există risc de acvaplanare sau de derapare.

„Ne focusăm pe zonele înalte unde trimitem echipaje, pentru ca în eventualitatea în care ninsoarea persistă să dirijăm traficul rutier şi să avertizăm conducătorii auto. De altfel, putem spune că în zonele foarte înalte deja se circulă în condiţii de iarnă, mai ales din pricina vizibilităţii reduse cauzate de perdeaua deasă de ninsoare, care deşi nu reuşeşte să acopere carosabilul, creează un strat umed, ce poate produce acvaplanare sau derapaje pe pojghiţă de mâzgă”, a declarat Gheorghe Filip, pentru Agerpres.

El a recomandat conducătorilor auto care au schimbat cauciucurile de iarnă ale autovehiculelor cu cele de vară, să rămână acasă, până la îndreptarea vremii.

În prezent, se circulă în condiţii de iarnă pe DN 13 B, Gheorgheni-Praid, în zona vârfului Bucin, dar şi pe mai multe drumuri judeţene, cum ar fi drumul care duce în staţiunea Harghita Băi. În zonă s-au aşternut aproximativ zece centimetri de zăpadă, iar pe una dintre pârtiile din staţiune se schiază în condiţii bune. De asemenea, se schiază şi în zona Harghita Mădăraş, unde stratul de zăpadă este consistent.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: ninsoare strat de zapada Harghita iarnă
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close