Antena 3 CNN Actualitate Locale Construcţie neobişnuită: Câteva locuri de veci, amenajate în mijlocul unei parcări cu 100 de locuri la Petroşani

Construcţie neobişnuită: Câteva locuri de veci, amenajate în mijlocul unei parcări cu 100 de locuri la Petroşani

O situaţie hilară are loc în Petroşani, după o construcţie controversată. În mijlocul unei parcări cu peste 100 de locuri sunt amenajate şi şapte locuri de veci. 

Construcţie neobişnuită: Câteva locuri de veci, amenajate în mijlocul unei parcări cu 100 de locuri la Petroşani
Sursa foto: captura Antena 3
de Laura Doroftei    |    10 Noi 2021   •   10:18

Cei care vor ajunge la Spitalul din Petroşani vor avea de acum şi locuri de parcare. Mai exact 103. 

Acestea vor fi destinate persoanelor care vor să îşi viziteze rudele internate ori care au consultaţii, analize sau investigaţii de făcut la policlinică. 

Însă pentru a beneficia de ele, oamenii sunt nevoiţi să-şi parcheze maşinile lângă cele şapte locuri de veci. 

"E o situaţie care vine din trecut, care vine de peste 15 ani de zile. A fost un preot care pe vremea aceea se ocupa de administrarea cimitirului de lângă spital şi a îngropat şapte morminte într-o zonă care practic nu este cimitir", a explicat primarul din Petroşani, Tiberiu Iacob Ritzi.

Cu gândul la necesitatea implementării proiectului, autorităţile nu au mai ţinut cont şi de cele şapte morminte din mijlocul parcării, amplasate într-un fel de sens giratoriu. Acum, primarul susţine că a găsit nişte soluţii. 

"Va fi îngrădit, vor fi plantaţi arbuşti ornamentali astfel încât acele morminte să nu fie cumva ocolite", mai spune edilul.

Lucrarea este aproape gata, iar firma care a realizat-o s-a delimitat de această situaţie privind mormintele. 

"Sperăm, luna aceasta, să terminăm, totul să fie gata. Aveam o fază finală și trebuia să începem asfaltările, numai că ne-a oprit vremea. Sperăm, cât de repede, să asfaltăm, mai avem și împrejmuirea la morminte", a precizat Ionuț Enășesc, reprezentantul firmei de construcţii.

Până când mormintele vor fi mutate sau împrejmuite, parcarea rămâne cel puţin una specială, în Petroşani.

×
Subiecte în articol: Petrosani morminte locuri de veci parcare
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close