Antena 3 CNN Actualitate Locale Pădurar prins la furat lemne din pădurea pe care o avea în grijă. Acum este pus sub control judiciar

Pădurar prins la furat lemne din pădurea pe care o avea în grijă. Acum este pus sub control judiciar

După modelul "lupul, paznic la oi", un pădurar a fost prins cu arbori tăiaţi ilegal. În urma perchezițiilor efectuate, a fost găsită la pădurar cantitatea de aproximativ 19 metri steri de material lemnos. 

Pădurar prins la furat lemne din pădurea pe care o avea în grijă. Acum este pus sub control judiciar
Sursa foto: Politia Romana
de Sorin Tantos    |    17 Oct 2023   •   12:41

Se pare că, în încercarea a nu fi prins, bărbatul ar fi luat lemnele de pe o parcelă care nu era revendicată de nimeni și nu aparținea ocolului silvic. 

Având în vedere că se apropie iarna, iar frigul îi determină pe localnici să-și cumpere lemne, un pădurar din Mureș s-a gândit să își rotunjească veniturile vânzând lemnele furate din pădure.

După mai multe săptămâni în care pădurarul a fost filat, oamenii legii i-au găsit dubița încărcată cu lemne abia tăiate din pădurea pe care acesta o avea în pază.

În vârstă de 33 de ani, pădurarul din comuna Pănet, cu experiență de 10 ani, nu era la prima abatere, spun localnicii.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Oamenii legii au aflat că angajatul Ocolului silvic tăia la întâmplare din pădure, dar și din locurile unde pădurile nu erau revendicate. 

După ce a fost reţinut pentru 24 de ore, pădurarul se află acum sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile. 

Cei de la Direcția silvică Mureș spun că bărbatul nu a avut abateri, dar pentru că este cercetat penal pentru furt de lemne, acestuia i-a fost desfăcut contractul de muncă.

În ultimii 10 ani, au dispărut din pădurile României peste 82 de milioane de metri cubi de lemn, conform Inventarului Forestier Național.

Această cantitate nu apare în nicio statistică.

×
Subiecte în articol: padurar lemne furt de lemne mures
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close