Antena 3 CNN Actualitate Locale Mădălin, un poliţist de 24 de ani din Vaslui, a dat nouă spargeri în patru luni. Se specializase pe golit seifuri

Mădălin, un poliţist de 24 de ani din Vaslui, a dat nouă spargeri în patru luni. Se specializase pe golit seifuri

Un fost polițist s-a specializat în furtul și golirea seifurilor din farmacii și săli de jocuri şi a operat timp de patru luni, perioadă în care a dat nouă spargeri. 

Mădălin, un poliţist de 24 de ani din Vaslui, a dat nouă spargeri în patru luni. Se specializase pe golit seifuri
Sursa foto: Pixabay
de Georgiana Adam    |    06 Dec 2022   •   16:31

A fost reținut întâmplător, fiind găsit cu un cuțit asupra sa, însă judecătorii au fost blânzi.

Mădălin Silitră fusese agent de poliție rurală în cadrul IPJ Vaslui, în ultima vreme lucrând ca muncitor necalificat. 

Prima lovitură a fost dată de acesta la sfârșitul lui octombrie anul trecut, când a atacat o farmacie. A spart cu un levier sticla ușii de acces și a pătruns în farmacie şi a găsit într-un birou seiful cu încasările zilnice. Acolo erau 5.151 lei. 

Cinci zile mai târziu, a spart o sală de jocuri, însă sistemul de alarmă s-a declanșat și a fugit. 

Mai mult noroc a avut săptămâna următoare, când a intrat pe fereastră într-o altă farmacie. A reușit să disloce seiful metalic în care se afla suma de 17.000 lei. 

În aceeași noapte, deși avea buzunarele ticsite de bani, a forțat ușa frigiderului unui magazin din zona Gării, de unde a furat o doză de energizant.

Timp de mai bine trei luni, Silitră nu a mai comis niciun jaf. La mijlocul lui februarie și-a reluat activitatea, fiind însă urmărit constant de ghinion. A forțat ușa unei farmacii cu un levier și a intrat, căutând seiful. 

După nouă nopți a spart o altă farmacie, a luat seiful, dar l-a abandonat, bănuind că este gol. După câteva zile, a spart o sală de jocuri, dar nu a reuşit să ia seiful.

După ce a fost prins, atitudinea în fața instanței, vârsta de doar 24 de ani și lipsa antecedentelor penale i-au adus fostului polițist o pedeapsă ușoară. 

El a fost condamnat pentru furt calificat și port fără drept de obiecte periculoase la un total de 2 ani și 8 luni de închisoare, dar cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de trei ani, potrivit ziaruldeiasi.ro.
 

×
Subiecte în articol: politist spargeri Vaslui
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close