Antena 3 CNN Actualitate Locale Magistrala 2 de metrou din București, Berceni-Pipera, va fi modernizată. Lucrările vor dura 48 de luni | Zilele în care vor exista restricții de circulație

Magistrala 2 de metrou din București, Berceni-Pipera, va fi modernizată. Lucrările vor dura 48 de luni | Zilele în care vor exista restricții de circulație

Modernizarea Magistralei 2 de metrou "Berceni-Pipera" din București a fost aprobată de Guvern. Va costa aproape un miliard de lei şi va dura 48 de luni, a declarat Mihai Constantin, purtătorul de cuvânt al Executivului.

Magistrala 2 de metrou din București, Berceni-Pipera, va fi modernizată. Lucrările vor dura 48 de luni | Zilele în care vor exista restricții de circulație
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    21 Mar 2024   •   17:55

"O măsură importantă pentru bucureşteni, acum, este aprobarea modernizării şi îmbunătăţirii serviciilor de transport călători cu metroul pe cea mai aglomerată magistrală a reţelei Metrorex, şi anume Magistrala 2 Berceni-Pipera", a declarat Mihai Constantin, joi, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

"Lucrările vizează îmbunătăţirea a 18,68 km de linii de metrou şi modernizarea instalaţiilor sanitare şi a instalaţiilor electrice aferente. Investiţia se ridică la aproape un miliard de lei, iar durata lucrărilor este de 48 de luni", a mai anunțat acesta.

El a precizat că finanţarea se asigură din fonduri externe nerambursabile, prin Programul Transport 2021-2027, în proporţie de 85%, şi din fonduri de la bugetul de stat.

"Finalizarea acestui obiectiv va duce, evident, la îmbunătăţirea transportului cu metroul, prin creşterea frecvenţei de operare, a reducerii duratei de deplasare, dar şi prin creşterea gradului de confort al pasagerilor", a susţinut Constantin.

Purtătorul de cuvânt al Executivului a explicat că, în principal, reabilitarea sistemului căii de rulare se va realiza pe durata "pauzei de noapte", dar vor exista restricții de circulație în anumite zile.

"Ca să anticipez, poate, o întrebare a celor care folosesc în mod curent această magistrală, în principal reabilitarea sistemului căii de rulare se va realiza pe durata pauzei de noapte, cu menţinerea circulaţiei trenurilor pe timpul zilei, aşadar, de luni până vineri.

Dar, în weekenduri, restricţiile de circulaţie ar putea să fie mai importante, cu închiderea totală a unei linii şi realizarea circulaţiei trenurilor pe un singur fir. O să vedem cum se va derula acest proiect, care e menit să dureze (...) 48 de luni din momentul declanşării lucrărilor”, a declarat Mihai Constantin.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close