Antena 3 CNN Actualitate Locale Băiețel de trei ani cu o malformație genitală foarte rară, salvat cu succes de medici în Brașov

Băiețel de trei ani cu o malformație genitală foarte rară, salvat cu succes de medici în Brașov

Un băiețel în vârstă de trei ani, din Brașov, cu o malformație foarte rară, a fost salvat cu succes de medicii chirurgi.

Băiețel de trei ani cu o malformație genitală foarte rară, salvat cu succes de medici în Brașov
Sursa foto: Gettyimages
de Ioana Mircea    |    24 Noi 2023   •   09:47

Un medic chirurg de la un spital din Brașov a operat un băiețel în vârstă de trei ani care s-a născut cu ambiguitate sexuală. Copilul a fost salvat prin intermediul uneia dintre cele mai moderne tehnici de reconstrucție folosite la nivel internațional.

Ambiguitatea sexuală s-a manifestat în cazul de față prin hipospadias sever penoscrotal (deschiderea orificiului uretral la nivelul bazei penisului) și ambele testicule necoborâte în scrot (asociere relativ frecventă cu hipospadiasul sever).

Citește și: Primar, de la bal, la spital. Edilul din Baia Mare este suspect de preinfarct, la câteva ore după ce s-a căsătorit

Ambiguitatea sexuală reprezintă este o condiție medicală rară, în care organele sexuale externe ale unui nou-născut nu par a fi în mod clar feminine sau masculine.

"Denis s-a născut cu o malformație congenitală. Încă de la naștere am știut despre complexitatea afecțiunii de care suferă copilul nostru – hipospadias sever – și am fost foarte speriați. Am mers la mulți medici din numeroase spitale și Denis a făcut multe analize genetice și endocrinologice.

În urma acestor investigații medicale, niciun medic nu ne-a încurajat să facem intervenția chirurgicală, pentru că era un caz foarte complex.”, a precizat mama copilului.

În jur de 3% dintre băieții născuți la termen se nasc cu testicul necoborât în scrot, procentul fiind mai mare – 30% – în cazul nou-născuților prematuri sau cu greutate mică la naștere, potrivit newsbv.ro.

×
Subiecte în articol: malformatie Brașov
Parteneri
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai
x close