Antena 3 CNN Actualitate Locale Nicolae Ciucă, mesaj cu ocazia Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului: "Ura, barbaria şi crima au redus umanitatea la tăcere"

Nicolae Ciucă, mesaj cu ocazia Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului: "Ura, barbaria şi crima au redus umanitatea la tăcere"

Premierul Nicolae Ciucă a participat la ceremonia dedicată Zilei Internaționale de Comemorare a Holocaustului și memoriei victimelor Pogromului Legionar din București (ianuarie 1941), unde a ţinut şi un discurs.

Nicolae Ciucă, mesaj cu ocazia Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului: "Ura, barbaria şi crima au redus umanitatea la tăcere"
Sursa foto: Facebook/ Nicolae Ciucă
de Alexandra Cojoianu    |    27 Ian 2023   •   16:41

Nicolae Ciucă a susţinut că astăzi se rememorează "na din cele mai cumplite pagini din istorie".

De asemenea, Ciucă susţine că "ura, barbaria şi crima au redus umanitatea la tăcere".

"Aducem astăzi un pios omagiu tuturor victimelor holocaustului şi rememorăm una din cele mai cumplite pagini din istorie când ura, barbaria şi crima au redus umanitatea la tăcere. Au distrus destinele a milioane de oameni nevinovaţi.

Marcăm împreună cei 78 de ani de la eliberarea lagărului de exterminare de la Auschwitz, într-un loc memorabil pentru comunitatea evreiască din România care a fost martorul atacurilor brutale desfășurate asupra evreilor în timpul programului de la Bucureşti din ianuarie 1941", a declarat premierul Ciucă.

Citeşte şi: Lucian Romaşcanu, mesaj de Ziua Comemorării Victimelor Holocaustului: "Omul devine lup pentru om"

Ceremonia dedicată Zilei Internaționale de Comemorare a Holocaustului și memoriei victimelor Pogromului Legionar din București (ianuarie 1941)

Participarea premierului Nicolae-Ionel Ciucă la ceremonia dedicată Zilei Internaționale de Comemorare a Holocaustului și memoriei victimelor Pogromului Legionar din București (ianuarie 1941)

Publicată de Nicolae Ionel Ciucă pe Joi, 26 ianuarie 2023

În cadrul adunării au participat zeci de personalităţi, printre care şi Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu: "Ororile acestui flagel nu trebuie uitate niciodată"

"De Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului trebuie să aducem omagiul nostru celor care au căzut victime acestei uriașe tragedii din istoria noastră. Ororile acestui flagel nu trebuie uitate niciodată. Prăbușirea valorilor și dezintegrarea instituțiilor democratice au avut consecințe dintre cele mai grave, milioane de oameni nevinovați devenind astfel victimele unor cruzimi enorme, de neînțeles.

Este important să luptăm împotriva populismului, xenofobiei, demagogiei și antisemitismului, astfel încât să putem oferi securitate și bunăstare fiecărui cetățean, indiferent de etnie, religie sau opțiune politică. Astăzi, la Templul Coral, am reiterat angajamentul meu de a combate orice formă de ură și discriminare. Mă voi împotrivi întotdeauna cu toate forțele violenței și extremismului, deoarece crezul meu este că doar prin toleranță și dialog putem construi punți veritabile", a transmis Ciucă pe Facebook.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu Holocaust PSD
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close